1

Téma: Jak vypnout SDS?

Zdravím všechny přítomné. Předem se omlouvám za dotaz umístěný zde, ale nějak jsem nenašel kam by to spadalo. Občas musím vypnout proud v celém baráku. Rád bych před tím ukončil činnost SDS, aby uložilo data co jsou v paměti, ale nepřišel jsem na to, kde bych takový pokyn zadal. Je někde taková možnost?

2

Re: Jak vypnout SDS?

Určitá taková možnost tam je, byť ne na první pohled vyditelná.

O jaké hodnoty se jedná ? hodnoty počítadel impulsů ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Re: Jak vypnout SDS?

Pro výpadky el. je jednodušší a mnohem praktičtější záložní zdroj.
Jinak zálohu mám udělanou přes sys[14x], ale to je pro jiné účely.

4

Re: Jak vypnout SDS?

Díky za odpovědi. Měl jsem představu, že je někde ve webovém rozhraní tlačítko "Vypnout". Tímto tlačátkem by došlo k uložení dat, tak jak se ukládají do paměti každých 12 hodin a běh SDS se zastaví, tedy zamíří do nekonečné smyčky. Jde mi primárně o ten zápis stavu počitadel.

Ještě se zeptám:

Co znamená   Který vstup vybírá tarif:SDS-C ?  Chybí mi jeden vstup, tak musím zrušit LOGIC S0 jako vstup pro výběr tarifu. V dokumentaci jsem se nedočetl.  Škoda že se pro výběr tarifu nedá použít volný analog...

5

Re: Jak vypnout SDS?

A jaké máte SDS? Dotaz jste měl položit do sekce daného typu. 
"Tlačítko" je možné naprogramovat přes uvedené proměnné sys[140]-sys[149]. Spuštěním dojde k zápisu stavu počítadel do pevné paměti. Při zapnutí SDS dojde k načtení stavu počítadel. Jak jsem psal, použijte UPS, když jsou pro vás stavy důležité a když musíte cvakat jističem.
Vstup S0, kde přes relé připojeno HDO, určuje aktuální tarif. Tarif lze řídit i přes AD - opět je nutné naprogramovat, aby se hodnota 0/1 (VT/NT) zapisovala do sys[459]. Tzn. když přivede napětí (bezpečné) na AD vstup, bude to znamenat NT.

6

Re: Jak vypnout SDS?

Díky za odpověď.
Provozuji SDS Micro ve dvou provedeních. Ten dotaz je chápán obecně, pak právě babo raď do jaké sekce to patří.
Jestli to tedy chápu správně, tak pokud nastavím   Nastav Vstupy> Který vstup vybírá tarif > SDS-C. Tak mi bude impulsy počítat to počítadlo, které určí sys[459]

dík za navedení

7

Re: Jak vypnout SDS?

Aktualizované SDS-MICRO-ST už má v sobě záložní baterii, takže tam výpadky napájení nehrají roli.
Ale předpokládám že máte původní SDS-MICRO bez baterie, a pak to tedy musíte řešit.

SDS ukládá hodnoty do pevné paměti (DF) co 12 hodin, a nebo pokaždé když se provede určitá akce jako je změna nastavení nebo "odečet" ve webovém rozhraní atd. Zkuste využít takové funkce.
Budoucí FW na to bude mít přímo tlačítko, ale zatím nevím kdy bude vydán.

Ovládání tarifu ze SDS-C dělá přesně tohle. To znamená že přepínač T0/T1 se něřídí HW vstupem, ale ovládáte si ho sám jako uživatel ze svého SDS-C programu (zápisem do sys[] položky). Tím pádem ano, uvolní se vám HW vstup který jste předtím pro ovládání T0/T1 používal, nicméně teď musíte vymyslet, jak bez takového HW vstupu bude váš SDS-C program vědět, jaký je zrovna tarif (nahrubo to lze např. sledováním času, ale napPř. spínání HDO je velmi divoké a času se nikdy přesně nedrží...).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !