1 Naposledy upravil: nesvara (2011-11-26 19:27:54)

Téma: Jaký je vzorec pro výpočet okamžitého výkonu

Prosím o radu, jaký je vzorec pro výpočet okamžitého výkonu. Předpokládám, že je zapotřebí pracovat s proměnnými SYS592 (časová vzdálenost mezi impulsy), SYS625 (čas od posledního impulsu), SYS559 (přepočítávací konstanta). Hodlám tento výpočet provádět na externím serveru.
Děkuji
josef@nesvara.cz

2

Re: Jaký je vzorec pro výpočet okamžitého výkonu

Vyčítání přímo z XML se ti nehodí??

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

3

dá se to logicky odvodit wink ,
je potřeba pouze znát vzdálenost pulsů a přepočítávací konstantu.

viz např. příklad (i když o něčem jiném, ten konkrétní postup tam lze nalézt) na http://micro.merenienergie.cz/phpsend.htm

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

4

Díky za pomoc.
V odkazu je návod jak vypočítat okamžitý výkon -  3600000 / (sys[594] * impulsni_konstanta - není to chyba?
Já jsem dnes odvodil trochu jiný vzorec.
Odečetl jsem si potřebné proměnné pro ověření a dospěl jsem tomuto.
(3600000 / přep.konstanta např. 250 )  / doba mezi impulsi např. 16124  =  0,893 kW dále pokud je čas od posledního impulsu větší než čas mezi impulsi, dosadí se místo něho (výkon se snižuje)

V odkazu je také uvedeno, že je lepší provádět výpočty na serveru, proto jsem pátral po těchto informacích.

josef@nesvara.cz

5

žeby tam v tom textu byla chyba?

podívám se na to a případně to opravím.

každopádně jednoduché ověření je nedosazovat čísla, ale jen jednotky, a ve výsledku to musí odpovídat.

příkladem: kW * h = kWh atd.  ... takže takhle to zapsat do vzorce, bez čísel, a jednotka výsledku musí sedět

každopádně, závisí to na určitě na vzdálenosti pulzů... to se nemění.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

Nevidím důvod proč všechny vzorce mít až na serveru.
Okamžitý výkon je přeci přímo v XML. Proč jej tedy počítat ještě jinde?

Jednoduchý PHP skript pro vyčtení hodnot z XML
(zobrazí jen  hodnotu kterou chceš)

<?php
header('Content-Type: text/html;charset=UTF-8');
$obsah=file_get_contents("http://IPadresa/xml.xml");    // zadej svou IP
$xml = new SimpleXMLElement($obsah);
$result = $xml->xpath("/sds/snmp/s0_2");     //    cesta kde chces cist
echo "<p>".$result[0]->act."</p>";              //     misto act dosad hodnotu kterou chceš zobrazovat
?>

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

7 Naposledy upravil: nesvara (2012-01-18 23:21:40)

Děkuji za pomoc a příklad

Xml jsem nepoužil proto, že výstup obsahuje předem dané výsledky. Já ale potřebuji získat informace z dalších proměnných, které plní program v SDS (např. stavy na konci dne, měsíce a roku). Proto chci získat vždy z SDS všechny základní proměnné a na externím servru je zpracovat. Uvidím zda to bude fungovat a zda se mi to celé povede.

...vše již funguje na www.nesvara.cz

8

Rozjel jsem dnes SDS Macro se třemi elektroměry + signál od HDO vysoký/nízký tarif.
Zajímalo by mě jak by se dalo nastavit, aby se přepočítávalo na peníze přesně i to, když jede tarif levnější či dražší.
Našel jsem totiž v nastavování vstupů S0 pouze možnost zadat cenu kWh v CZK například 2,50Kč ale dražší kilowata je třeba za 3,50Kč.

Dá se to nějak ošetřit?

9

To je dobrá připomínka - tohle tam nemáme.

V některém z nových firmware to bude.

Dříve než se to dostane do nového firmware tak to určitě naleznete na novém portále.

10

adamn napsal:

To je dobrá připomínka - tohle tam nemáme.

V některém z nových firmware to bude.

Dříve než se to dostane do nového firmware tak to určitě naleznete na novém portále.

Díky. Registroval jsem se na portále ale zatím bez odezvy a potvrzení uživatele.