1

Téma: Nový eportál !

Připravili jsme nový portál pro majitele zařízení SDS - eportal.merenienergie.cz.

Původní i nový portál zůstane uživatelům k dipsozici zdarma, tak jak tomu bylo doposud.

Uživatelé, kteří jsou již na původním portálu přihlášeni, a posílají do portálu data ze svých zařízení, nemusí cokoliv měnit, nahrávat  nebo nastavovat. Vše zůstane zachováno, včetně přihlašovacích údajů a tak dále. Přesto žádáme všechny uživatele původního portálu o přechod na portál nový.

Nový portál je vytvořen zcela samostatně, a musíte se tam znovu registrovat a přidat vaše zařízení.

Napište nám (tzn. -> J@M) a provedeme přenos dat a nastavení z původního portalu na nový eportál.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

2

Re: Nový eportál !

A kdyyy??

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

3

Nový eportál je v provozu.

Ptejte se autora redesignu - zde na fóru jako uživatel J@M - má to vše od A do Z na starost.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

4

Co je nutné pro to, abych mohl BETA verzi testovat?

5

Nový portál je k dispozici na adrese http://eportal.merenienergie.cz

6

Tak jsem spustil odesílání dat na eportal. Poté co jsem  jej nastavil a vlastní program upravil aby dělal to co dříve plus odesílání, se na portalu objevují data.
Vše budu sledovat. Zatím to vypadá dobře.

7

Ve výpisu dat nevidím stav číselníku na starém portálu toto možné bylo. Bude možno jej doplnit?
Využívám tuto historii pro zpětné nastavení SDS (např. při smazání proměnných, které používám)

8

O jaký číselník se jedná?

9

Jedná se o číselníky stavu elektroměrů. Byl zde vždy stav elektroměru v danou čtvrthodinu (na starém portálu to byl soubor ke stažení)

10

V databázi jsou v této verzi dostupné pouze poslední hodnoty počítadel. Jsou použity k výpočtu aktuálního výkonu. Stačí pouze tato poslední hodnota nebo je z nějakého důvodu potřeba i historie?

11

Hodně uživatelů potřebuje vidět přímý číselný stav počítadla, včetně plné historie v XLS.

12

Já potřebuji historii. Např. potřebuji zapsat půlnoční hodnotu stavu elektroměru FVE posledního dne v měsíci do výkazů a fakturace (někdy ji zapisuji za několik dnů). Dále mám v SYS140 uloženou půlnoční hodnotu počítadla pro "vyrobeno tento den". V SYS 100 - 105 mám další proměnné ( stav na konci měsíce a roku ) Pokud bych např. měnil SDS potřebuji tyto proměnné opět naplnit atd.

13

Ano už se na tom pracuje...

14

Je to tam. Podmenu u spotřeby a link ST u jednotlivých zařízení.

15

Ahoj, už jsem psal j@m privátní zprávu.. Dalo by se v mém případě přenést data ze starého portálu na nový? Jediný malý problém tam mám, že jsem včera mezi 19.02.12 10:37:55 a 19.02.12 10:54:11 upravil počítadla podle skutečných stavů a udělalo mi to během těch 15min docela velkou spotřebu, tak by mě zajímalo co s tím? Nejlépe, kdybych tu spotřebu mohl vyhladit do starších hodnot např. měsíc dozadu.
Moc se mi nelíbí, že tam mám takovou špičku sad

Jinak veliká pochvala, nový portál je fakt boží, rychlí a přehledný.. Tak uvidíme časem, co z toho všechno vyčtu. smile

16

Mohl bych se zeptat, jak to vypada s tou migraci z "portalu" na "eportal"? Docela bych to uvital.
Predem diky za odpoved.

17

Promiň, úplně jsem na to zapomněl. Máme to v plánu udělat hromadně. Nachystám to a otestujeme to na tobě. Může být?

18

Jj jsem pro. Jen doufam, ze se mi data neztrati.

19

Zjistil jsem, že je možné přenos dat ze starého portálu. Na starém portálu jsem byl přihlášen jako josef@nesvara.cz na novém nesvaracz. Mohu poprosit o přenos dat? Pokud budete již ostatní převody dělat hromadně tak počkám.
Díky

20

Bolo by mozne nejakym sposobom vymazavat data? Teraz dost experimentujem, celkom by sa mi hodilo rozhranie, kde by som vedel vymazat hodnoty jednotlivych cidiel, pripadne vsetko naraz.

SDS Macro LCD 485 hw SoC-ARM REV1 100Mbit DF5

21

Chcem sa spytat, ci neuvazujete o rozsireni portalu o moznost zapisu cidiel vlhkosti? Ak monitorujem spotrebu vody, plynu, elektrickej energie, taktiez mam moznost sledovat teploty pre obe zbernice, preco nie je moznost monitorovat aj vlhkost? To jedine mi tam chyba resp. koli sledovaniu vlhkosti budem musiet urobit vlastne rieseniem co je skoda, lebo portal je super.

22

vaanja napsal:

Chcem sa spytat, ci neuvazujete o rozsireni portalu o moznost zapisu cidiel vlhkosti? Ak monitorujem spotrebu vody, plynu, elektrickej energie, taktiez mam moznost sledovat teploty pre obe zbernice, preco nie je moznost monitorovat aj vlhkost? To jedine mi tam chyba resp. koli sledovaniu vlhkosti budem musiet urobit vlastne rieseniem co je skoda, lebo portal je super.

ospravedlnujem sa a zaroven chvalim!!! lepsie som prestudoval portal a co nevidim?! moznost pridania napatovych vstupov. idem to hned otestovat.

23

Nestíhám zpracovávat všechny požadavky. Prosím o trpělivost. Snad bude jednou portál vyladěn dle přání všech smile

24

j@m:

budou se tedy nekdy migrovat data ze stareho portalu do noveho? Rad bych se podival na prubeh celeho roku, jak se mi spotreba hejbala.

25

Už to mám skoro zpracováno. Musel jsem překlenout několik problémů při načítání velkého množství (přes 300) csv souborů, načítání z jiné domény, atd atd. Do konce měsíce by to mělo být odladěno a funkční.