26

Re: Nový eportál !

Super diky..

27

V tématu http://forum.merenienergie.cz//viewtopi … 2106#p2106 je k dispozici informace o testování importu.

28

Před několika měsíci jsem přešel na nový portál. Vygeneroval jsem si část programu a tuto vložil do svého programu.
Spotřeba plynu, která na starém portále fungovala, byla nulová. Protože se již netopilo, tak jsem se tomu dále nevěnoval, ale nyní kdy se již topí je nulová dále. V sds to funguje v pořádku = měří spotřebu.
Kde jsem mohl udělat chybu? (tři teploty, které měřím a jedno analogové napětí se bezproblému na portále zapisují)
Přikládám část programu odesílající data na portál:

portal_ad
{
 _portal_vstup=431;
 _portal_konst=436;
 _portal_ram=101;

label portal_ad_1:
 //AD
 _portal_pom=sys[_portal_vstup]*100000/sys[_portal_konst];  //3205 jako 3.205v
 ram[_portal_ram]=_portal_pom;   //schovat akt.napeti

_portal_vstup++;
 _portal_konst+=4;
 _portal_ram++;
 if (_portal_vstup<435) goto portal_ad_1;
}

odesli_data_na_portal
{
 _portal_data=1;
 dns_resolv('eportal.merenienergie.cz');
 sys[64] = 30;  //sekund

label cekam_na_dns:
 if (sys[64] == 0) {
  _portal_dns=0;
  goto odeslat;
 }
 if (sys[65] == 512) {
  _portal_dns=1;
  goto odeslat;
 }
 goto cekam_na_dns;

label odeslat:
 if (_portal_dns==0) {
  if (_portal_data==1) {
   http_get(77,93,211,207,'eportal.merenienergie.cz','/datas0.php?ver=1&devid=', '0snnZP5yNiNw4mKQParR1qBTRTQJQq', '&t0v1=', sys[493], '&t0v2=', sys[494], '&t0v3=', sys[495], '&t0v4=', sys[496], '&t0v5=', sys[497], '&t0v6=', sys[498], '&t0v7=', sys[499], '&t0v8=', sys[500], '&t1v1=', sys[526], '&t1v2=', sys[527], '&t1v3=', sys[528], '&t1v4=', sys[529], '&t1v5=', sys[530], '&t1v6=', sys[531], '&t1v7=', sys[532], '&t1v8=', sys[533], '&av1=', sys[592], '&av2=', sys[593], '&av3=', sys[594], '&av4=', sys[595], '&av5=', sys[596], '&av6=', sys[597], '&av7=', sys[598], '&av8=', sys[599], '&tt=', sys[459]);
  }
  if (_portal_data==2) {
   http_get(77,93,211,207,'eportal.merenienergie.cz','/datatemp.php?ver=1&line=a&devid=', '0snnZP5yNiNw4mKQParR1qBTRTQJQq', '&t1=', sys[310], '&t2=', sys[311], '&t3=', sys[312], '&t4=', sys[313], '&t5=', sys[314], '&t6=', sys[315], '&t7=', sys[316], '&t8=', sys[317], '&t9=', sys[318], '&t10=', sys[319], '&t11=', sys[320], '&t12=', sys[321], '&t13=', sys[322], '&t14=', sys[323], '&t15=', sys[324], '&t16=', sys[325]);
  }
  if (_portal_data==4) {
   portal_ad();
   http_get(77,93,211,207,'eportal.merenienergie.cz','/dataad.php?ver=1&devid=', '0snnZP5yNiNw4mKQParR1qBTRTQJQq', '&ad1=', ram[101], '&ad2=', ram[102], '&ad3=', ram[103], '&ad4=', ram[104]);
  }

29

Eportal je nastaven na výstup 1. Je na sys[493] nějaký údaj. Data na eportale se zapisuji - jsou tam vidět časy a nuly. Typnul bych to na přesměrování vstupů v SDS zařízení.

30

Musím se přiznat, že Vaší odpovědi nerozumím a ani na tomto fóru jsem pro přesměrování vstupů nenašel jiný odkaz.
Plynoměr mám na Opto3 (1 a 2 mám rezervovánu pro elektriku a je tam zatím nula).
Co jste myslel tím přesměrováním?? nebo je to někde popsáno ??
Děkuji za info.

31

Je možné zasílat data na eportal častěji, než po 15 minutách? Co se stane když si změním program na častější odesílání??

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

32

Čas je nastaven na 15min z důvodu vytížení serveru. Pokud máte zájem o snížení času, napište požadavek na vedení společnosti - csphone@csphone.cz

33

tak uz nevim jak importovat

vysledek:
Nalezeno 532 souborů.
Probíhá načtení dat ze souborů...

S0_01012011.csv - data ze dne: 01.01.2011
.
.
.
S0_31102012.csv - data ze dne: 31.10.2012
S0_31122010.csv - data ze dne: 31.12.2010
S0_31122011.csv - data ze dne: 31.12.2011
Probíhá naplnění tabulek importovanými daty...
S0
Probíhá rušení importovaných záznamů S0
44779...OK
44779...OK
Probíhá přepočet S0 vstupů na 48156 záznamech...
Při importu došlo k chybě: User 'eportal.merenienergie.cz' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 20000)
Import nebyl dokončen!

34

Vypadáto že u tabulek na nástěnce je  chybka a jako aktuání to bere první hodnotu z grafu a nikoliv tu poslední.
Dnes ráno koukám jak teplota venku padá ale jako aktuální mi to na nástěnce píše stále stejnou výrazně vyšší.

35

Musím potvrdit, je někde problém se zobrazením aktuální hodnoty - neukazuje mi to aktuální hodnotu ani na nástěnce, ani přes ext-board.php. Visí mi tam pořád stejná hodnota, ale nedokážu říct kde se bere, mám málo dat, pustil jsem to teprve včera.

36

Od půlnoci nemám data na portálu. Nic jsem neměnil, program dle historie data odesílá. Na portále je dnes jediný zápis ve :
25.02.13 00:15:29

37

Už druhý den mi na portál nezapisuje data. Je nějaký problém na portálu, nebo se něco stalo u mne ( nic jsem neměnil , tak nevím co by se mohlo stát) ?

38

Teď jsem se podíval, demo zařízení vypadá že funguje a zapisuje... ale to nic neznamená.

Je potřeba aby se na to podíval J@M, ten to má na starosti. Buď si všimne tady na fóru, nebo mu napište email,
popř. nejlépe na majitele firmy: csphone@csphone.cz

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

39

pomohl hardvarovy reset po kterem jsem si uvedomil, ze dns resolv asi neni spravne odeslani. Uz jsem pouze na mobilu ,zitra se na jeste podivam na PC

40

Ještě doplnění:
ve výpisu na záložce sds jsem  mezi echo výpisy nezaregistroval žádnou chybu při odesílání dat, ale v historii bylo hlášení dns resolv.
Zatím to vypadá, že po resetu zápis na portál funguje

krevla napsal:

pomohl hardvarovy reset po kterem jsem si uvedomil, ze dns resolv asi neni spravne odeslani. Uz jsem pouze na mobilu ,zitra se na jeste podivam na PC

41

je mozne zajsiti verejny pristup na moji nástěnku?

42

Koukněte na toto  http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=209

43

Dobry den - rad bych take zacal pouzivat eportal.merenienergie.cz ... nicmene jsem hw jen malo zrucny. Je mozne nekde koupit uceleny balicek, ktery by si mohl nainstalovat i prumerny uzivatel  (chapu, ze nejake znalosti potreba jsou) a zacit ho pouzivat?? (v byte, tj odber elektriny bych mohl merit jen indukcne)

dekuji

44

Dobrý den, jakým způsobem by jste rád měříl "indukčně" ? Potřeboval bych patrně osvětlit tento pojem..Standardní způsob je takový, že připojíte SDS zařízení do sítě, připojíte napájení a vyvedete DVA dráty pro S0, které zapojíte buďto do Vašeho elektroměru / pokud rozvodné závody dovolí / případně do svého nově instalovaného elektroměru a nahrajete vygenerovaný program.. Jednodudšší už to být nemůže.. Pokud mi pošlete kontakt tak Vám mohu poslat předběžnou verzi nově připravovahého manuálu jednoduchého S0 měření přávě pro takové uživatele, jakým jste Vy..

45

Indukcnim merenim jsem myslel bez zasahu do elektromeru/bez napojeni na elektromer, pridanim civky okolo dratu za elektromerem, coz se tusim normalne pouziva. Pochopitelne nema to primy vztah s konkretnimi cisly, ktere ukazuje elektromer, jen meri protekajici proud.

Fakt ze instalace podruzneho elektromeru je asi taky reseni (bohuzel v mem pripade to bude technicky velmi narocne kvuli tomu, jak jsou u me konkretni rozvody vedeny) - muj email viz soukroma zprava, diky moc !

46

No ano ale takovou "cívku" žádným způsobem nepřipojíte přímo k SDS zařízení! Byla by třeba další elektronika a připojení na AD vstup..prostě nesmyslné řešení..

47

souhlasim - vim, ze se to pouziva tam, kde je zasah do elektroinstalace naprosto nepripustny - coz domaci instalace asi obvykle nejsou.

48

existují proudové čidla s lineárním výstupem, dokonce i v požadovaném rozsahu, nicméně potom něco přepočítávat na čas, výkon, sledovat napětí a z toho něco počítat..no proč si zbytečně komplikovat život když to vyřeší elektroměr do tisíce korun a dva dráty..