1

Téma: PWM - stavebnice - úprava

Je tady někdo zdatnější v elektronice ?
Našel jsem šikovnou stavebnici PWM regulace a zajímá mě úprava, co kde odpojit a kam připojit PWM z SDS micro.
Návod a schéma je na Stavebnice TIPA
Dík za nápady !

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

2

Re: PWM - stavebnice - úprava

nic nikam, je to uplně samostatné zařízení a připojení / pokud by bylo vůbec co / by postrádalo smysl.. stačí si přečíst popis jak to funguje.. první OZ generuje impulzy - na to je v micru přímo pwm výstup a druhý OZ dělá komparátor - porovnává vyváženost resp nevyváženost děliče a podle toho spíná / rozepíná - to zase obstará SDS C program..

3

Možná jsem to špatně napsal .....
Vím že SDS udělá impulzy, takže nebudu zapojovat OZ. Jak se na to koukám znova ... dík za nakopnutí smile
Jedná se mi pouze o výkonnou část .... a ta tvoří IRFZ44, ZD na ochranu, D1 asi přepólování ....
Rekapitulace: PWM výstup z SDS připojím na Gčko IRFZka .... ? Uvažuji správně ?
Asi padne otázka, proč takhle složitě ? smile
Není to složité, koupím DPS za 24, IRFZ za 15, diody za pár kaček ... a nemusím dělat hnízdo smile
Využití ? Ovládání a regulace LED světel.
Jinak jsem našel i hotové profi regulátory od 500.-

4

Zhruba tak.. pwm na gate mosfetu, z gate proti zemi dejme tomu 47k pulldown a rekuperační diodu mezi D - S / pokud ji mosfet už nemá integrovanou, nic víc nic míň, taky se podívat do datasheetu toho mosfetu na grafy Rds/Ids/Ug, micro má na pwm výstupu 3.3V kdežto některé mosfety se dají slušně otevřít až při 12-20V, takže hledat "logic level" mosfety..

5

Dík za bohaté info wink
Možná by to chtělo něco vytvořit do SHIELDu ....

6

jo eště bonus.. ta rekuperační dioda má význam pro indukční zátěže, tj motorky, relé a spol..takže tam nutně být nemusí, ale rozhodne se jí nic nepokazí

7

shieldy zejména pak prázdný pouze s layoutem micra je tu od toho aby si každý specifické příslušenství dodělal  / udělal / k obrazu svému a nemusel se tím zabývat vývoj, který má na na starosti jiné věci..