51

Re: uživatelský web

Zdravím,

v (LCD DIN) macru mám relativně rozsáhlý program - něco kolem 14000B. Též jsem do macra nahrála i vlastní user.html, zprvu byla funkční, ale po posledním update programu se začaly dít divné věci: SDC-program je v pořádku, běží jak má. User.html (9kB) se ale občas načte do prohlížeče špatně - formulář je všelijak rozházený. Po pokusu o reload stránky v prohlížeči se SDS macro zresetuje.
Poslední update mého programu pracuje intenzivněji s polem RAM. Nemůže to nějak s resety vyvolanými činností user.html souviset?
Systémové webové rozhraní funguje bezchybně.

Kde může být chyba? Děkuji.

52

Dobry den, resim problem jak dostat grafiku do SDS Micro . Podle prospektu by tam mela byt 2MB dataflash a ja bych tam potreboval uploadnout cca 80kB obrazku v png.  Bylo mi doporuceno, ze by to melo jit prez base64, ale abych se priznal, netusim co s tim. Na WIKI taky nic není, mohl by to tu někdo alespoň trochu vysvětlit. Chápu že lze grafiku načítak z jiného serveru, ale na to nemusim pachat user stranku v zarizeni. Ja ale potrebuju vytvorit regulaci topeni tak, aby fungovala i bez internetu a podpurnych serveru. Dneska to mam takto http://ksystems.cz/Teplomer/kotelna.php a potrebuji to narvat do sds micro

53 Naposledy upravil: vkalina (2013-03-29 11:07:28)

Uz jsem to nasel, base64 prekompiluje obrazek do strojoveho kodu, ktery se vlozi rovnou do html kodu. http://neuage.biz/en/tools/base64.html Super, jsem netusil ze neco takoveho jde

54

vata napsal:

Zdravím,

v (LCD DIN) macru mám relativně rozsáhlý program - něco kolem 14000B. Též jsem do macra nahrála i vlastní user.html, zprvu byla funkční, ale po posledním update programu se začaly dít divné věci: SDC-program je v pořádku, běží jak má. User.html (9kB) se ale občas načte do prohlížeče špatně - formulář je všelijak rozházený. Po pokusu o reload stránky v prohlížeči se SDS macro zresetuje.
Poslední update mého programu pracuje intenzivněji s polem RAM. Nemůže to nějak s resety vyvolanými činností user.html souviset?
Systémové webové rozhraní funguje bezchybně.

Kde může být chyba? Děkuji.

Jaká je tam verze firmware ?
Můžete mi ten program a html poslat přes email, můžu to zkusit co to dělá.
Každopádně, můžete zkusit MACRO aktualizovat na nejnovějśí FW ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

55

adamn napsal:

Jaká je tam verze firmware ?
Můžete mi ten program a html poslat přes email, můžu to zkusit co to dělá.
Každopádně, můžete zkusit MACRO aktualizovat na nejnovějśí FW ?

Dobrý den, jde o verzi hw SoC-ARM REV1 100Mbit DF9, ze dne 29.5.2012.
Provedla jsem další update svého kódu (jiný web, omezení práce s RAM), vážnější problémy se již nevyskytují, ale i tak jde vidět, že web a sdc nějak kolidují, viz. zajímavý úkaz ve výpisu console (hned na začátku, br> zcela jistě nebyl vygenerován mým sdc kódem):

br>sensorSupply: 9822
*** Flashing...
*** Read flash...
*** Actual configuration:
uCritical:     1210

Program i uživatelskou html Vám pošlu do mailu.

56

To br> je v pořádku.
SDS totiž pro každé odřádkování v konzole použije právě to br, a tím, jak se postupně přidává text do konzoly, tak se umazává začátek, znak po znaku, a občas se to takhle ukáže. To není chyba, to je takto uděláno. Možná se to někdy v budoucnu změní, teď nemůžu říct...

Podívejte se na zdrojový kód /echo.htm stránky, tam to půjde taky vidět.

Verze 29.5. je velmi stará. Zkuste aktualizovat firmware a pak dejte vědět, jestli to pomohlo. V této oblasti tam došlo k několika vylepšením...

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

57

Takže přes vikend jsem vypotil uzivatelskou stranku a narazil hned na dva problémy.
1. stránka má velikost 140kB takže jí do SDS Micro LIGHT 2 nenarvu, no snad to pujde do SDS Micro LIGHT E
2. hoší problém je ten, že když na začátku stránky přes javascript nabíjím proměnné obrázkem v BASE64 po několika řádcích  se to při načítání sekne a stránka se tudíš nezobrazí. Tady je zmíněný soubor http://ksystems.cz/Teplomer/user.html

Co stím ? Má snad SDS Micro nějaké omezení na to kolik se dá uložit do proměnný v JavaScriptu  a jak velká může být stránka u verze SDS Micro LIGHT E R2 ?

58 Naposledy upravil: vkalina (2013-04-02 18:16:45)

Admin - Zatim bez reakce, ale nová verze SDS Micro LIGHT E R2 už problémy s proměnnýma v java nemá, vše běží korektně, jenom mi není jasné jak je to stou DATAFLASH, na stránkách je, že by tam měly být 2MB, ale program SDS-C ukazuje 1MB u verze LIGHT2 256kB. Dále, jak velká user.htm se dá tedy ulozit do verze SDS Micro LIGHT E R2 ? Mě se tam vešlo 122kB, ale 137kB uz tam nenarvu. A další nepříjemnost nějak se mi špatně zobrazuje diakritika. Mam to jako <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> ale výsledná stránka vypadá takto http://62.209.235.84/user.htm . Dá se s tím něco dělat ?

59

Záleží na verzi firmware, které v zařízení máte.
Tak jak se to postupně vylepšovalo, tak se i zvětšovala maximální velikost uživatelské webové stránky.

Firmware z března 2013 umožňuje nahrát 129624 bajtů, tj. 126kB.

Zkontrolujte si verzi firmware, a aktualizujte. Mělo by to pomoct i u starších výrobků.
Samozřejmě půjde to jen s těmi výrobky, které používají paměť DataFlash
(tam by měla být použita paměť s velikostí 2 MB, do které se musí vše vlézt, tj. SDS-C program, konfigurace, uživatelské data, uživatelský web).
A nepůjde to u těch (úplně původních, prvních), které používají EEPROM.

Co se diakritiky týká, zřejmě dojde k "poškození" už v programu SDSC.exe. Používáte aktuální program ?
Jde o to, že program používá stejnou diakritiku jako systém Windows, takže když je ve Win nastaveno 1250, tak se UTF-8 při načtení souboru rozbije, a pak nezbyde než to ještě ručně editovat.

60 Naposledy upravil: vkalina (2013-04-02 22:04:54)

No s tim sds to bude asi ono, po nakopirovani do okna sdsc je to v pohode, ale na WEBU pak vyleze tento paskvil. Netusim jak jinak to oeditovat. Jinak u vsech verzi jak light2 tak lightE mam verzi 6. sdsc je verze A26 27.8.2012 sds lightE jsem u Vas kupoval pred tydnem a hlasi to 1MB DataFlash ta verze u ktere se kousou promenne ma 256kB DataFlash. Neuvazu je se o zvetseni velikostu uzivatelske stranky alespon 512kB ? Vyhledem k tomu, ze se musi obrazky vkladat primo do kodu, je soucasna velikost na hrane pouzitelnosti, pokud ma byt stranka alespon trochu interaktivni a fungovat nezavisle na jinych pocitacich

Diky, nevim proc me to napadlo, ale ja tam ten kod daval prez klip , nejak jsem prehlid tu ikonu s adresarem. Uz je to v pohode

61

vkalina napsal:

sds lightE jsem u Vas kupoval pred tydnem a hlasi to 1MB DataFlash ta verze u ktere se kousou promenne ma 256kB DataFlash.

Jaká hodnota je u DFx (na místě toho x) v úvodní obrazovce ? Výrobce měl možnost osadit různé velikosti paměti DF, a nejmenší co osazuje je 256kB. Je zde možnost si ji vyměnit za "větší" typ, tato řada pamětí má stejné pouzdro, zapojení pinů i komunikační protokol, a různé velikosti vnitřní flash. Samozřejmě FW to (zatím) neumí využít.

I to nejnovější SDS udržujte aktualizované, firmware je dostupný na WiKi, zadarmo.
Dělat podporu pro neaktualizované SDS mne neláká.

vkalina napsal:

Neuvazu je se o zvetseni velikostu uzivatelske stranky alespon 512kB ? Vyhledem k tomu, ze se musi obrazky vkladat primo do kodu, ...

Určitě se o tom uvažuje u SDS-TTCPRO. U starších SDS (MICRO-MACRO-UPS) je problém s různou DF, osazenou výrobcem. Proto je firmware omezen tak jak je tomu teď.
Někdy v budoucnu se to může změnit (detekce velikost DF, možnost uživatelské výměny součástky...).

U obrázků bych doporučil změni na 16 barev, uložit do PNG nebo GIF... ať ten base64 pak není tak velký.
Nebo kreslit pomocí JavaScriptu...
Nebo nejlépe stahovat z nějakého web serveru, kde je hostovaný web... nakonec i ta webová stránka by tam mohla být, a jen si přes PHP skript (nebo jiný), běžící na tom serveru, stahovat data, ukládat je do DB, a nabízet uživatelům...

vkalina napsal:

... ale ja tam ten kod daval prez klip , nejak jsem prehlid tu ikonu s adresarem. Uz je to v pohode

Jsem rád že se to vyřešilo. Na ten Ctrl+V se někdy podívám.

62

Ten puvodni s 256kB je DF5 a ten novy s 1MB data flash je DF9. Nejak jsem to bral ze verze FW se ukazuje v tom SDS-C, teď už to chápu, FW nahraju posledni. Na zvyseni user.htm se opravdu tesim. Jak pisete s grafikou na externim webu, tak to tak ted mam, ale moc se mi zamlouva to provozovat jako samostatny modul bez dalsich pocitacu. Planuju z toho udelat kompletni regulaci vytapeni, jez pujde nastavovat prez WEBove rozhrani a bude fungovat jako samostatny nezavisly modul.  Myslim, ze nic podobneho na trhu neni a navic vsechny ekvitermni regulace jsou desne neohrabany a pro bytove domy po rekonstrukci bez podlahoveho topeni absolutne nevhodny.
Dekuji moc za Vase odpovedi

63 Naposledy upravil: ringojr (2013-04-05 08:45:06)

adamn napsal:

Nebo nejlépe stahovat z nějakého web serveru, kde je hostovaný web... nakonec i ta webová stránka by tam mohla být, a jen si přes PHP skript (nebo jiný), běžící na tom serveru, stahovat data, ukládat je do DB, a nabízet uživatelům...

Dobrý den
A nemohl by si uživatel alespoň ten obrázek uložit na vašem serveru když už tam ukládá data?  Přeci jen mít regulaci a monitoring rozházen na několika různých serverech není zrovna ideální zejména s ohledem na dlouhodobou údržbu aplikace.

64

To je otázka na J@M, kdyby se to dobře promyslelo, neviděl bych v tom problém, naopak by to byla přínosná služba uživatelům.