1

Téma: SDS Light 2 nebo macro a nebo neco od papoucha?

Rozhoduji se kterou cestou jít. SDS Light, Macro, a nebo moduly papouch.com   http://www.papouch.com/cz/shop/product/ … hernet/5v/

u papoucha je vice variant i rozsirujici moduly na vstupy vystupy. osobne potrebuji delat odecet z 2 ks elektromeru 2 tarifni , z 2 vodomeru, 1 plynomeru takze jsem na 6 vstupech, navic neumim programovat, takze potrebuji neco co je jiz predprogramovano nebo pomoc nekoho kdo ma stejnou vecicku jiz hotovou.

Poradi nekdo kterou cestou jit? co je i z hlediska budoucnosti vyhodnejis? u SDS vydim i problem s malou kapacitou na program a data. zadna SD karta  nebo USB nejde pouzit.

2

Re: SDS Light 2 nebo macro a nebo neco od papoucha?

Když si koupíte dva kusy SDS MICRO LIGHT tak vás to vyjde levněji a připojíte vše co potřebujete.

Dále si můžete koupit moduly od Papoucha s rozhraním RS485 nebo RS232 a ty připojit k zařízení SDS. Tím rozšíříte počet vstupů a výstupů téměř libovolně.

Výrobky SDS navíc umožňují odesílání dat na portál a archivaci dat právě tam. Určitá paměť pro archivaci na modulech SDS k dispozici je. Uznávám, je potřeba určitá minimální snaha (program, web, zapojení) ale tomu se skutečně nevyhnete s jakýmkoliv řešením.

Nakonec to ale je samozřejmě na vás.

Ale ať bude výsledná volba jakákoliv, nakupte u nás, v České republice.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Čekal jsem kdo dřív , jestli adamn nebo hrnous:) Já sice ještě neznám všechny možnosti SDS, ale taky jsem porovnával, viz http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=149
Papoucha jsem zavrhnul první, protože ty ceny nelze porovnat smile
Tak jsem se rozhodl pro SDS a nelituji .... s prvním Micro DIN už provádím testy a na další 4ks čekám smile
S programem do SDS ti tady určitě poradí.

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

4

To jsme rádi..

5

A od nezainteresovaného - čeká vás supr podpora a pomoc v případě problémů. Takže dobrá volba.
Spokojený majitel SDS Micro a budoucí majitel SDS Macro.

6

http://www.onlinetechnology.cz/SDS-MICR … ICRO-DIN-E

Co bys chtěl vědět víc?? :-)

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

7

SDS MICRO E je aktualizovaná verze SDS MICRO. Jak DIN tak LIGHT.

Je tam možnost mít relé na desce, je tam více ARK svorek se signály, možnost DC nebo AC napájení, na desce je buď rs232 nebo rs485 převodník a v RJ4 konektoru kde se připojuje 1-Wire sběrnice je (v ne-E verzi nevyužitý) čtvrtý pin použitelný jako další S0 (popř. tarifní) vstup (pojmenované je to LOGIC S0).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !