1

Téma: [todo] Registrace

Ahoj, taky bych chtěl přispět mým feedbackem k novému portálu.. A vezmu to hned od prvních dojmů.

Moc nerozumím položce "Jméno", "Kontakt" a "Přihlašovací jméno" přijde mi to v době Facebooků, Twitterů a Google Plusů zbytečné.. Myslím, že by se registrace měla provádět přes tyto služby. A přihlašovat by se mělo emailem a ne Přihlašovacím jménem.. Kdo si ty přihlašovací jména a hesla má furt pamatovat.. sad

P.S.: V registraci chcete "Přihlašovací jméno" při přihlašování pak "Uživatelské jméno", myslím že je v tom docela zmatek..

Tak se těším na schválení správcem..

Děkuji..

2

Re: [todo] Registrace

Ještě jsem se tím nezabýval. Na původním portálu (před eportálem) je pouze email + heslo, nic více...

Možná zkusit zadat při registraci na novém portálu celý email jako "jméno", třeba to projde.

Každopádně jen do toho, je to vše potřeba řádně otestovat.

j@m - podívej se na to, když tak mě zedituj

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Ano, jako přihlašovací jméno lze zadat i svůj e-mail. O propojení s jinými službami jsem zatím nepřemýšlel. Možná i na to někdy dojde. Na ty nesrovnalosti v pojmenování položek se podívám. Při registraci jsou povinné pouze položky jméno, přihl.jméno a heslo.

4

No ale hvezdicka je i u "* Jmena", aha takze email tedy povinny neni?

Proc jste opustili zabehle zvyky email/heslo? A pripadne nekde dal v nastaveni nick/telefon/kontakt (mimochodem, tato kolonka slouzi presne k cemu?)

Jinak portal vypada moc pekne, zkusim to jeste ted napojit na moje Micro..

5

Email povinný není. Nechceme sbírat data uživatelů. Jsou s tím jen potíže. Ovšem pokud jej uvedete, může být následně použit např. pro info o změnách v systému, odstávkách, atd.

Email jako přihlášení můžete používat i nadále. Pokud ovšem nechcete psát přihlášení ve tvaru tentomujemail@poskytovatel.cz můžete použít "krátký" login.

6

Chápu, ale vetsihou mam problem, ze muj kratky login neni unikatni a musim vymyslet jine odvozeniny a pak si nepamatuji, jakou verzi, jsem zrovna kde pouzil.. U emailu se to nestane.. smile

Ale v dnesni dobe pamatovacu hesel, LastPassu a podobnych sluzeb je to celkem jedno, vsechno si pamatuji za me a automaticky mi to vyplnuji, problem je, kdyz mam to heslo psat rucne na cizim pocitaci a nemam po ruce mobil.. Proto pak mam rad spojeni treba s Facebookem a prihlaseni skrze neho, protoze si zase muzu pamatovat jen jedno heslo a sluzba me pak po autorizaci pozna automaticky.. smile

7

JJ, portál se stále rozvíjí. Jakmile budou vyřešeny zásadní věci, bude se řešit i třeba přihlášení přes FB. Zatím to tedy vydržte smile

8

Do jména stačí zadat nick nemusíte tam vypisovat jméno příjmení jak na FÚ smile
V každém případě, pokud tady zavedete facehobuka, tak máte o jednoho uživatele míň sad

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

9

Určitě nebudeme nikoho nutit se registrovat na FB.
Jestli na to dojde, bude to jen dobrovolná nádstavba nad stávající přihlašování.

10

A jeste by bylo fajn, kdyby se dalo zaskrtnout "Zustat trvale prihlaseny".