1

Téma: [vyřešeno] Linux - SDSC

Ahoj, funguje nekomu prosim SDSC.EXE pod Linux - WINE? nedari se mi rozjet sitovou komunikaci. Dik

2

Re: [vyřešeno] Linux - SDSC

Nefunguje taky, zjistil jsem vsak, ze sitova komunikace nejak funguje - v logu SDS macro je zaznamenany neuspesny pokus(y) o prihlaseni!

Zkousel jsem ruzne verze wine, i programu sds, ruzne distribuce, nastaveni - bez vysledku. Nakonec mam VmWare, ale je to "opruz" a doufam, ze prijde brzy nekdo z nejakym patchem; vzdyt *nix platforma uz davno neni jen pro nadsence a kutily. ;-).

3

Hmmmm, také se cítím jako minorita

4

badmad napsal:

Hmmmm, také se cítím jako minorita

Také jsem zatím nerozešel..
Poslední věc která mne nutí mít v  komplu widle jinak tam už dávno byl lnx.

L.

5

Nepříjemné.
A souhlasím, zlatý Linux.

V tomto případě doporučím VirtualBox apod. (jen kvůli SDSC EXE programu).

Současný kód používá WinSock, a to běžné funkce této knihovny (bind, inet_addr, connect, recvfrom, sendto, shutdown ...).
Toto vše by měl WinE umět bez problému. Jde navíc čistě o UDP protokol.
Popř. lze zapnout debug mód pro WinE pro WinSock knihovnu a podívat se u čeho to spadne,
když mi to sem napíšete tak s tím možná budu moct něco udělat.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

Zacal jsem si hrat s SDS micro light E a je fakt, ze i posledni verze sdsc (080313.exe) ve wine sice jako simulator funguje, ale sitova komunikace s sds hardwarem nefunguje. Linux pouzivam vsude, takze je to pro linuxare hodne nepohodlne, vyzkousim jeste virtualbox. Zatim tedy "vyvijim" v nativnich win XP sad

7 Naposledy upravil: MightyPork (2014-08-04 08:27:24)

Možná se od té doby něco změnilo, můžete zkusit poslední versi SDS-C. Mám na laptopu Arch Linux a ve WINE to funguje docela v pohodě, včetně nahrávání programu na SDS. Občas se to trochu zasekne, ale to je asi spíš chyba v programu než chyba se systémem.

Byly potřeba nainstaloval balíčky

wine winetricks wine-mono wine_gecko

.

Chcete #include, lepší makra, řídící struktury atd. v SDS-C? Nástroj SDSCP vám to umožní!