Téma: [vyřešeno] Linux - SDSC
Ahoj, funguje nekomu prosim SDSC.EXE pod Linux - WINE? nedari se mi rozjet sitovou komunikaci. Dik
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz
Network Monitoring System - SDS - Síťový Dohledový Systém
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-C (PLC) » [vyřešeno] Linux - SDSC
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj, funguje nekomu prosim SDSC.EXE pod Linux - WINE? nedari se mi rozjet sitovou komunikaci. Dik
Nefunguje taky, zjistil jsem vsak, ze sitova komunikace nejak funguje - v logu SDS macro je zaznamenany neuspesny pokus(y) o prihlaseni!
Zkousel jsem ruzne verze wine, i programu sds, ruzne distribuce, nastaveni - bez vysledku. Nakonec mam VmWare, ale je to "opruz" a doufam, ze prijde brzy nekdo z nejakym patchem; vzdyt *nix platforma uz davno neni jen pro nadsence a kutily. ;-).
Hmmmm, také se cítím jako minorita
Hmmmm, také se cítím jako minorita
Také jsem zatím nerozešel..
Poslední věc která mne nutí mít v komplu widle jinak tam už dávno byl lnx.
L.
Nepříjemné.
A souhlasím, zlatý Linux.
V tomto případě doporučím VirtualBox apod. (jen kvůli SDSC EXE programu).
Současný kód používá WinSock, a to běžné funkce této knihovny (bind, inet_addr, connect, recvfrom, sendto, shutdown ...).
Toto vše by měl WinE umět bez problému. Jde navíc čistě o UDP protokol.
Popř. lze zapnout debug mód pro WinE pro WinSock knihovnu a podívat se u čeho to spadne,
když mi to sem napíšete tak s tím možná budu moct něco udělat.
Zacal jsem si hrat s SDS micro light E a je fakt, ze i posledni verze sdsc (080313.exe) ve wine sice jako simulator funguje, ale sitova komunikace s sds hardwarem nefunguje. Linux pouzivam vsude, takze je to pro linuxare hodne nepohodlne, vyzkousim jeste virtualbox. Zatim tedy "vyvijim" v nativnich win XP ![]()
Možná se od té doby něco změnilo, můžete zkusit poslední versi SDS-C. Mám na laptopu Arch Linux a ve WINE to funguje docela v pohodě, včetně nahrávání programu na SDS. Občas se to trochu zasekne, ale to je asi spíš chyba v programu než chyba se systémem.
Byly potřeba nainstaloval balíčky
wine winetricks wine-mono wine_gecko.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-C (PLC) » [vyřešeno] Linux - SDSC