1

Téma: pripojeni "dalkoveho ovladani"

nezkousel nekdo k SDS-MICRO pripojit "dalkove ovladani" (např. IR ovladac od televize)?
Jde mi o to ze to ma vystup PWM a ten se necha skvele pouzit na regulaci jasu mojich LED svitidel a s pohybovim cidlem by se mi uz nestavalo ze bych treba zapomel zhasnou ale zaroven to chci ovladat pres dalkac a to i jas.
Otazkou je, zda je to s tim vubec realizovatelne.

2 Naposledy upravil: videoservis (2012-07-22 21:54:50)

Re: pripojeni "dalkoveho ovladani"

Jako DO lze nepřímo použít buďto bezdrátová tlačítka (Jablotron klíčenky apod.) a těmi ovládat vstupy, které vyhodnotí SDS-C program. Samozřejmě lze naprogramovat i ovládání PWM - např dvě tl. + a -, které při stisku inkrementují, nebo dekrementují PWM hodnotu.
Další možností k ovládání je možné použít smartfoun s přístupem do sítě (WiFi atd) a přes user.htm ovládat co je potřeba.
Toto však vyžaduje jak program do SDS, tak program pro javascript do htm.
Tady bych pro ovládání PWM asi použit nějaký posuvník s několika pevně danými hodnotami. Zkoušel jsem na netu najít posuvník v js, který jde ovládat plynule myší, ale bylo to docela složité na naprogramování.
Nebo použít ze vzorové stránky zadávání hodnoty PWM pomocí input políčka.

3

Mám doma řešeno něco podobného. Na zdi 3polohový spínač (ABB), nahoru zvyšuje jas, dole snižuje. Macro v rozvaděči.

4

To s těmi tlačítky to jsem věděl, ale to není to co chci, jde mi jen o dálkové ovládaní.

5

Tak pak je opravdu nejjednodussi cesta pres mobil a wifi nebo mobilni internet. Pripadne vyuzit nejakou stavebnici a napojit vystupy na vstupy ma(i)cra.

6

taky dobrej napad, diky