26

Re: Import dat ze starého portálu na nový

Zatím jsem to neřešil. Při každém novém zápisu se hledá poslední údaj v tabulce, vypočte se doba mezi záznamy a ta se uloží k novému záznamu. Zpětně by se musela udělat funkce která to projde záznam po záznamu a přepočítá. Jestli bude více požadavků, pokusím se to udělat.

27

tak uz nevim jak importovat

vysledek:
Nalezeno 532 souborů.
Probíhá načtení dat ze souborů...

S0_01012011.csv - data ze dne: 01.01.2011
.
.
.
S0_31102012.csv - data ze dne: 31.10.2012
S0_31122010.csv - data ze dne: 31.12.2010
S0_31122011.csv - data ze dne: 31.12.2011
Probíhá naplnění tabulek importovanými daty...
S0
Probíhá rušení importovaných záznamů S0
44779...OK
44779...OK
Probíhá přepočet S0 vstupů na 48156 záznamech...
Při importu došlo k chybě: User 'eportal.merenienergie.cz' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 20000)
Import nebyl dokončen!

28

Dobrý den,
funguje import i na ostrém portálu. Rád bych tam naimportoval data.
Respektivě zkoušel jsem to, ale nejsem nějak moudrý z popisu co znamená sloupec.
Odpovídá sloupec sloupci v csv na starém portále?
Mám totiž problém že při importu dat se mi import provede nějak s přepisem importuji dva T0 vstupy ze starého, ale přesto se mi objeví po importu (pokud to nehodí chybu) jen jeden sloupec naplněný.
Díky

29

Podle nápovědy:
Do zbývajících polí nastavte typ dat jaký je uložen na původním portále. Pokud jste nevyužívali všech 8 vstupů, ponechte nevyužitá pole prázdná. Např.jsou-li na původním portále zaznamenány pouze údaje výkonů v prvních 4 vstupech, nastavte pro pole 1-4 hodnotu "S0 tarif 0" resp. "S0 tarif 1". Pokud jsou na původním portálu uchovány v prvnich dvou sloupcích výkony, v dalších dvou teploty a dalších dvou napětí, nastavte Data 1.=S0, Data 2.=S0, Data 3.=Temp A, Data 4.=Temp A, Data 5.=AD, Data 6.=AD

Na starém portálu jsou "aktuálním stavu" v tabulce vypsány položky které se předávají. Tyto "sloupce" se pak importují dle nastavení do nového portálu. Ve vašem případě bych nastavil asi:
Data 1.sloupce uložit jako S0 tarif 0
Data 2.sloupce uložit jako S0 tarif 0

30

Ještě k předchozímu dotazu (nějak mi dříve unikl - omlouvám se). Chyba

Při importu došlo k chybě: User 'eportal.merenienergie.cz' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 20000)
Import nebyl dokončen!

je bohužel chybou serveru. Jako zákazníci to máme nastaveno na maximum. Pokud by problémy přetrvávaly i při dalším spuštění, budeme muset vymyslet nějakou kličku.

31

Zdravim,
asi jsem nějak přepracovaný, ale stále se mi nedaří to importovat všechno.

j@m napsal:

Na starém portálu jsou "aktuálním stavu" v tabulce vypsány položky které se předávají. Tyto "sloupce" se pak importují dle nastavení do nového portálu. Ve vašem případě bych nastavil asi:
Data 1.sloupce uložit jako S0 tarif 0
Data 2.sloupce uložit jako S0 tarif 0

mám 2 zařízení
01720001D kde je na vstupu elektroměr a plynoměr na vstupech 2 a 3 SDS mikro, vstup 1 nepoužívám
01720002D jsou ukládány data 2 teploměrů

import toho prvního zařízení se mi nedaří je tam buď importovaná elektřina nebo plyn.

Ještě bych měl dotaz. Mám vodoměr s jazýčkovým kontaktem, ale občas mi nageneruje ujeté hodnoty (200 l za 15 minut). Asi nějaký problém s kmitáním jazýčku. Přemýšlím o zapojení jazýčku pře Schmidtův KO. Nepotkal jste se s tím?
Díky za pomoc

32

jako prvni problem vidim import ze dvou zarizeni. bohuzel toto nejde. na server se ukladaji casove znacky ktere jsou u 2 zarizeni ruzne. pokud tedy chcete importovat data, zvolte jedno ze zarizeni. druhe muzetenaimportovat do jineho fiktivniho zarizeni na novem portalu.

pokud pouzivate az vstupy 2 a 3, nastavte v importu sloupce 2 a 3 na S0. pak by melo vse probehnout korektne.

zkusenosti s jaz.rele nemam. snad nekdo jiny z fora pomuze.

33

Dobry den,

j@m napsal:

jako prvni problem vidim import ze dvou zarizeni. bohuzel toto nejde. na server se ukladaji casove znacky ktere jsou u 2 zarizeni ruzne. pokud tedy chcete importovat data, zvolte jedno ze zarizeni. druhe muzetenaimportovat do jineho fiktivniho zarizeni na novem portalu.

pokud pouzivate az vstupy 2 a 3, nastavte v importu sloupce 2 a 3 na S0. pak by melo vse probehnout korektne.

díky za odpověď, ale fakt se mi nedaří, zkoušel jsem různé kombinace, ale import není dobře. Sloupce 2 a 3 byl prvni pokus, ale naimportovat se mi to stále nedaří.
díky za pomoc

34

Zkuste mi poslat do SZ vaše přístupy na starý a nový portál. A popis co potřebujete naimportovat. Zkusím se na to podívat.

35

Dobrý den,
povedlo se něco s tím importem?
přístupy jsem Vám zaslal jako privátní zprávu v konferenčním systému.
Děkuji

j@m napsal:

Zkuste mi poslat do SZ vaše přístupy na starý a nový portál. A popis co potřebujete naimportovat. Zkusím se na to podívat.

36

omlouvám se zpoždění. Teď jsem byl pár dní mimo. Import jsm provedl s nastavením 3. a 5. sloupce. Viz SZ.