1

Téma: SDS a OSX/Linux

Nebylo by možné přeložit program pro upload do SDS pro OSX nebo Linux? Nebo alespoň zveřejnit protokol a kódy příkazů, prográmek bych si už napsal. Je šílené používat virtualizaci kvůli prográmku, který by mohl být krásně multiplatformní...

Zkoušel jsem jej rozběhat i pod Wine, ale komunikace mi nějak nefunguje (simulace je OK), nepovedlo se to někomu? Navíc ta nová verze otevírá okna v takovém tom zastaralém MDI provedení, takže ani nejdou rozházet mimo hlavní okno...

2

Re: SDS a OSX/Linux

Hmm to s tím MDI je dobrá připomínka, zjistím jestli to půjde upravit tak, aby se okna daly vyjmou z hlavního MDI formuláře (třeba kliknutím na nějaké tlačítko, které pak změní status formuláře).

To WinE mě trápí, protože SDSC.exe používá čistý WinSocket (a to jen základní funkce). Proč to nefunguje ? Hlásí to něco (konkrétní chybu), s čímž by se případně dalo něco dělat?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Také bych byl velmi vděčný. Naposled jsem musel kvůli virtualizaci upgradovat stroj, protože současné SDSC mě na mém starém stroji ve virtualboxu kompilovalo 80ti řádkový kód taky i pár minut.

4

Ano je tady více a více požadavků na toto. Ani se nedivím.
Nějak se to bude muset řešit. Uvidíme.

MDI už je zrušeno, je to nahrazeno volnýmy okny, viz příslušné vlákno tady na fóru.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

jirsoft napsal:

Nebylo by možné přeložit program pro upload do SDS pro OSX nebo Linux? Nebo alespoň zveřejnit protokol a kódy příkazů, prográmek bych si už napsal.

Musím se ozvat, je to fakt něco, co tady taky hodně postrádám, mám 1 MACRO a 2 MICRA v domě vzdáleném 200km a fakt není jednoduché přeprogramovávat je takhle na dálku s SDSC aplikaci pod Win. Při uploadování SDS-C pořád zápasím s různorodými problémy - NAT, firewall apod. Rád bych to vyřešil tím, že budu zpouštět nějakou "command-line" obdobu SDSC.EXE na lokálním mini PC pod linuxem (Win tady fakt není alternativou). Ten mini PC by byl zároveň takou malou řídící a sběrnou jednotkou pro tyto 3 SDS boxy.

Ukážu názorně... :-)

sh# sdsc -c programek.c programek.bin (kompilace programu)
*** Analyze done - Code is OK ***
*** No error found. Program can be uploaded. ***

sh# sdsc -u 192.168.1.250:5555 -p HesL0 programek.bin
*** Program was uploaded sucessfully ***

V případě, že by něco takovýho bylo příliš náročné na čas, pomohlo by alespoň zpřístupnit detailní informace o SDS-C rozhraní nebo alespoň zdrojový kód aplikace SDSC.EXE, někteří z nás to pak můžou dotáhnout a podělit se i s ostatníma. :-)

Předem děkuji za cokoli co může pomoci...

6

Naprosto souhlasím, pokud by byl protokol komunikace se SDS a způsob překladu do SDS-C, překladač už by se napsal. A program bych pak mohl přeložit pro OSX/Linux (a případně Win :-)

7

Ukládní přeloženého SDS-C programu do souboru a načtení mám v plánu (SDSC.EXE).

Co s tím dalším - uvidíme, něco se vymyslí.