1

Téma: Příjem (čtení) dat z bezdrátových senzorů teploty/vlhkosti (Hyundai)

Vím, že to není jen otázka SW, ale bylo by složité udělat vstupní modul, který by přijímal signál z nějakých bežných bezdrátových čidel (napadají mne třeba čidla k bezdrátovým meteostanicím Hyundai, která jsou levná a bežně samostatně dokoupitelná) a interpretoval ho?
Vůbec nevím, jak tato čidla komunikují, ale předpokládám, že pasivně vysílají na frekvenci (433 MHz) v nějakém jednoduchém kódu informace o svém stavu. Pokud by se dal nějaký takový modul vyrobit a připojit (a nebyl ultra drahý), mohlo by to pro někoho být zajímavé; pro mne určitě, mám tato čidla "natvrdo" zadělaná např. do boudy u obou psů a nyní s přechodem na SDS musím složitě do toho samého místa zapojit Dallasy a hlavně přitáhnout signál z kotce do domu = cena další SDS (minimálně webový teploměr) + WIFI modul (drátem je to složité) + zdroj + 2x Dallas...

2

Re: Příjem (čtení) dat z bezdrátových senzorů teploty/vlhkosti (Hyundai)

Pokud vím tak  je to u každého výrobce jiný- to co to vysílá. Navíc se vyrábí čidla na 433 i na 868Mhz takže jeden modul by to nezvládl. Ale jinak, není problém si to vyzkoušet.....
stačí koupit modul přijímače s napájením 3V, připojit na vstupy seriového rozhraní v SDS mikro je to 5pin konektor zhruba uprostřed desky, piny +3V GND RX.  No a pak už jen laborovat s nastavením seriového portu a odchytávat co z toho leze...

Moduly mají třeba tady a cenově to ujde...

http://www.enika.cz/cz/soucastky-pro-el … 4-mhz.html

3

Díky za info. Zkusil jsem napsat pár Hyundai servisním technikům, zda by nemohli sehnat/poslat popis vysílacího protokolu těch čidel (modulaci, rychlost), pak bych to zkusil s nějakým tím modulem.
Nakupuji většinou na dx.com, ale Enika také nemá špatné ceny (ale spousta jich je jen na dotaz...)

4

Mas dobrou myslenku,ale nevim,jestli nejak pochodis,snad ano...Uz jsem s tim sam laboroval pred lety,ale chtel jsem ty data dostat do pc,kde bych videl teploty a spol.Cidla jsem mel na frekvenci 433 a subton byl 77Hz...Data jsem prijal pres vysilacku,ale nedokazal jsem je zpracovat.Tak jsem se vrhnul uplne jinym smerem a to do APRS... Snad to trosku priblizi tato stranka  http://www.aprs.fi//