1

Téma: Pár nápadů k vylepšení portálu

Dobrý den,

díky za hromadu práce, kterou máte za sebou.
Zařízení SDS MACRO je opravdu skvělé, jsem s ním velmi spokojený (v provozu pár dní a zatím ladím) a portál je neméně tak dobrý.

Našel jsem ale i tak pár drobností, které by možná stály za zlepšení:
- u grafů (konkretně teplotních) mi vadí jejich hrubé a proměnné značení osy Y....hodila by se možnost nastavení nějaké úrovně na ose Y, tj. příklad mám termostat na 21 stupňů, teplota v referenční místnosti mi kolísá kolem téhle hodnoty a já to z grafu kde měřím venkovní i vnitřní můžu leda tak věštit zda jsem nad 21 nebo pod, když mám označeno 20 a 25 stupnu (což má každý jinak podle toho jaké teploty měří a jaký je jejich rozdíl)
- export dat do CSV - hodilo by se textové hodnoty (názvy čidel) dát jako textovou hodnotu do uvozovek...pokud mám název čidla dvěma a více slovy, při importu se mi pak rozdělí tento jeden název do více sloupců podle slov (aspoň v Open Office to tak dělá)...jasně, může si to před importem zeditovat, ale je to takový zbytečný krok

2

Re: Pár nápadů k vylepšení portálu

Zdravím, a nepomůže ani zoomování grafu, atd. Zkusím vymyslet jak tu osu zamknout. Export CSV samozřejmě opravím.

3

Re: Pár nápadů k vylepšení portálu

Za to csv se taky primlouvam, casto to pouzivam. Jen bych mozna zmenil oddelovace na strednik. Pak by ani nevadily mezery v textu. Pri te prilezitosti se zeptam jeste na jednu vec. Na eportal odesilam udaje kazdych 15 minut. Jde o stav elektromeru a teplotnich cidel. Bylo by mozne vygenerovat jedno csv, ve kterem by byly vsechny tyhle informace najednou? Predstavoval bych si to tak, ze by byl cas, hodnoty S0 a pak hodnoty teplot. Diky za Vasi praci...