1

Téma: Letní / Zimní čas

Dobrý večer. Tak jsem po dnešních peripetiích uvedl do provozu nově koupené SDS-MACRO.
Napsal jsem si na displej datum a čas. Nějak jsem se zabředl do programování koukám na ty hodiny a říkám si kolik mám ještě času a ejhle, ono je vlastně o hodinu déle. Nemáte někdo jednoduché řešení jak automaticky přepínat Letní / Zimní čas ?
Děkuji

2

Re: Letní / Zimní čas

ano, k tomuto se taky pridavam, jak nastavit na SDS letni cas?

3

V administraci přidat GMT + 2.

4

No diky, ale to me teda neprijde moc koser, abych to musel vzdy 2x do roka prehazovat, nejdeto opravdu nejak automaticky?

5

FW od Q3/2017 poskytuje automatické přepínání L/Z času.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

Obávám se že právě v tom bude problém, v sys to sice je, ale Read Only....
sys[26]  04 i R   hodnota GMT offsetu pro NTP (nastaveno v administraci ve webovém rozhraní)

7

Nový firmware to má R a W.
Budu muset zkontrolovat dokumentaci...

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

8

tak mi totalne zkolaboval mu program v SDS kvuli letnimu casu - uznavam, ze to je moje chyba, protoze jsem letni cas ignoroval, na SDS se sam neprenastavil, na db serveru jo smile
o sys[26]  (ted) uz vim ... nez se v tom zacnu hrabat, nemate prosim nekdo nahodou nejaky kod, ktery by [26] prepinal podle data? (at se nemusim hrabat s hledanim posledni breznove/rijnove nedele).
Uprimne receno by mi tohle prepinani docela pasovalo do firmware.

diky moc (jinak to zase odlozim do rijna ... a potom zacnu spechat smile

9

Funguje skvěle.

10

Tak jsem dnes poprve zapnul SDS-MICRO, a hned jsem narazil na problem s case Leto/Zima.
Nemohl by autor doplnit do firmware automaticky prechod podle zadane zeme, nebo aspon pro CR?
Zkusil jsem vyse yvedeny program, no, asi funguje, jen nevim jak to poznam.
Protoze kdyz ho nahraju do SDS-MICRO a rucne prepinam rele, tak v logu je porad cas bez korekce sad
Firmware mam posledni.

Do SDS-C koukam jako husa do flasky,
no snad vypotim script, ktery bude zapinat a vypinat rele cca ve 4 casovych zonach Po-Pa.
Kdyby mi chtel nekdo treba poradit, ze uz to ma hotove, a poskytl zdrojak, tak se zlobit nebudu smile

11

Tak jsem asi neco delal spatne, pac ted to funguje OK, cas je spravny.
Uz mi funguje blikatko - na nevyuzitem vystupu mi blika LED jako heartbeat smile
Uz mi skoro funguji programovaci spinaci hodiny smile
Diky za programek smile