1

Téma: Zobrazování dat na portálu

Dobrý den,
nezobrazují se mi data na portálu v části SUMA CELKOVÉ SPOTŘEBY, data na portálu jsou, v grafu se zobrazují správně (graf je správně). Ve Stav Počitadla data též jsou uvedena a jsou postupně načítána. V části Nástěnka jsou věak nuly nebo nesmyslná čísla.
Díky za radu.

2

Re: Zobrazování dat na portálu

Dobrý den,
mám podobné problémy. Nevím co se vyvádí s portálem, ale mě se přestaly zobrazovat všechna data na portálu a píše to, že nemám definované vstupy. Byl jsem týden pryč a takový chaos. SDS ukazuje že data odesílá, ale portál je nějaký zmatený. Sorry, ale toto se Vám fakt nepovedlo. Takže co teď obnovíte nějak nastavení nebo si to mám teda znovu nastavit? A co data? Jsou v bezpečí?

3 Naposledy upravil: mawin (2013-05-28 14:23:45)

Tak jsem nastavil znovu vstupy a presto se žádná data neukázala. Začínám mít strach o data zda jsem o ně nepřišel. Může mi admin napsat co s tím portálem je a proč mi nic neukazuje. Mám tam dva Lighty a trochu mě to znervózňuje že nevím co se děje.

4

Dobrý den,
data tam jsou, alespoň já je tam mám, jelikož v grafu se zobrazují správně.
Též jsem vše znovu přenastavil a nic..

5

Dobrý den,
právě já tam nic nemám zobrazeno i když vyberu nějaké starší období kdy tam data byla, tak to nic neukáže, tak fakt netuším co se stalo. Pořád čekám, že by někdo kompetentní mohl odpovědět. A ono nic... sad

6

Dobrý den,
napište mi prosím do SZ přihlašovací jména a názvy zařízení u kterých je problém. Podívám se na to.

7

Také mám stejný problém. vypadá to že to není nahodilý problém.

8

Ano, stejně tak...

9

I já hlásím problém. Grafy se jeví jako OK. Ale v tabulce to nepíše kolik jsem spotřeboval kilowat a m3 plynu.
A kolik je to korun. Pokud si ale najedu na samostatně na cenu spotřeby, tak tam se vše zobrazuje.
Více do SZ.

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

10

Potvrzuji níže uvedené chování portálu od doby, kdy byl vrácen zpět, asi ne vše se povedlo.

cncp napsal:

I já hlásím problém. Grafy se jeví jako OK. Ale v tabulce to nepíše kolik jsem spotřeboval kilowat a m3 plynu.
A kolik je to korun. Pokud si ale najedu na samostatně na cenu spotřeby, tak tam se vše zobrazuje.
Více do SZ.

11

Kontaktujte správce portálu - tady na fóru jako uživatele J@M.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

12

Již je vše opraveno. Při převodu přes několik serverů došlo k úpravám scriptů. Nyní je vše OK.

Omlouváme se za potíže.

13

Dobry den. Cervenec se opravil, ale od 1.8 to zase neukazuje sumu celkove spotreby.

14

Dobry den,
pořád jsou problémy se zobrazením stavu celkové spotřeby stavu počitadel a exportem dat. Pokud zadám období kalendářem
- edit obdobi od-do tak je tento problém, grafy jsou zobrazeny správně, ale stav počitadel neukáže všechny záznamy, export nic neexportuje a sumy jsou 0. Pokud ale vyberu Pevné období, tak se to chová správně

15

mawin napsal:

Dobry den,
pořád jsou problémy se zobrazením stavu celkové spotřeby stavu počitadel a exportem dat. Pokud zadám období kalendářem
- edit obdobi od-do tak je tento problém, grafy jsou zobrazeny správně, ale stav počitadel neukáže všechny záznamy, export nic neexportuje a sumy jsou 0. Pokud ale vyberu Pevné období, tak se to chová správně

stejny problem, když dam aktualni den nebo aktualni tyden ci rok tak vse OK, ale pokdu vyberu konkrenti den tak 000

16

Taky ten samý problém - pokud nastavím datum z kalendáře tak na webu vidím hodnoty, ale když dám export tak vygeneruje CSV s nulovou délkou.
Pokud dám aktuální rok tak mi to momentálně zobrazí záznamy 3.4.2013 12:55 až 22.8. 9:28 ( po opakovaném spouštění později 3.4.2013 13:14 až 22.8.2013 9:47 což nasvědčuje na konstantnímu počtu záznamů), ale  exportuje jen od současnosti do 1.6.2013 0:17. (ty exporty jsem spouštěl opakovaně s časovým odstupem a díky posunu aktuálního času narostl počet záznamů, ale počáteční datum 1.6. 0:27 tam zůstává stále i když je nastaven aktuální rok).
Chápu že potíže působí zřejmě dolování dat z archivu ale doporučuji zvážit zda minimálně pro export by nebylo jednoduší zvlášť stahovat data "ostrá" a zvlášť archivní.

17

Dobrý deň. Mám zariadenie SDS Micro AN-D. Zariadenie som nainštaloval a nastavil odosielanie na portál. Prvý deň to fungovalo všetko v poriadku. Potom som sa prihlásil z externého počítača a zrazu sa tam zjavili na nástenke nuly v časti kde počíta celkovú spotrebu a peniaze. Vždy počíta len aktuálny deň ale potom sa z predošlých dní akoby stav vynuluje. Tiež sa mi nezdá zobrazovanie grafu. Lokálne kartička pracuje správne aj meria, problém je pravdepodobne v portáli, neviem v čom by mohol byť problém.

18

Datum je spravne?

19

Datum je spravne?

20

Mám stejný problém. Při zadání přes kalendář se data" suma celková spotřeba " na nástěnce zobrazí pouze nuly. Při zadání přes minulý den,rok atd. vše v pořádku.
To by mi ještě tak nevadilo. Problém mám ale u teplotních čidel, kde vidím pouze prvních devět vstupů a na další se už nedostanu.
Nechají se data na portále nějak vymazat a začít od nuly? Otázky tohoto typu jsem našel, ale odpověď ne.
Jinak velká spokojenost.

21

marekspurny napsal:

Mám stejný problém. Při zadání přes kalendář se data" suma celková spotřeba " na nástěnce zobrazí pouze nuly. Při zadání přes minulý den,rok atd. vše v pořádku.
To by mi ještě tak nevadilo. Problém mám ale u teplotních čidel, kde vidím pouze prvních devět vstupů a na další se už nedostanu.
Nechají se data na portále nějak vymazat a začít od nuly? Otázky tohoto typu jsem našel, ale odpověď ne.
Jinak velká spokojenost.

Potvrzuji chování portálu, doplním jen, pokud žádám data z minulého měsíce (třeba po dnech) tak to pracuje normálně. Pokud ovšem chci zobrazit data z minulého dne (nebo třeba před týdnem), tak se tam nedostanu, až teprve nastane apríl (1.4), tak se na ta data zase určitě dostanu :-)

22

Dobrýden, chci se zeptat zda se na portál dají uklát i data z čidel vlhkosti. Nějak se mi to nedaří. Díky za info.

23

Čidla vlhkosti máte předpokládám na AD vstupu. Nastavte AD vstup na portále, nechte vygerovat nový program a nahrejte jej do SDS. Pak se na portál začnou data posílat.

zdravím,

ohledně zobrazování dat na portálu mi trochu vadí fakt,že běží mi nějakým způsobem  graf a pokud bude třeba pár hodin výpadek zařízení a pak se obnoví spojení,tak křivka je zakreslena i v dobu výpadku,což je nesmysl.
Správně by měla být křivka,při výpadku přerušeno a poté zase obnovená.
Potom to vypadá,že i v době výpadku zařízení tam byly nějaká data,ikdyž ve skutečnosti žádná nebyla !!

25

Neodpovím vám přímo k portálu, ale ke svému webu. Mě odešel router SDS tedy nic neodeslalo, po zakoupení nového opět odeslalo data. Graf udělal čáru od poslední k nové teplotě. Není to portálem, ale spíše knihovou která ten graf vykresluje. Já používám FLOT. V DB nejsou žádné záznamy, graf ale čáru udělá.

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552