Tak už jsem bezradný, nevím co dál. PD0 ve firmware obsluhován není.
Zkoušel jsem následující zapojení:
PC -> převodník USB/RS485 -> SDS-micro s převodníkem RS485/UART <- ethernet <- PC
Převodník USB/RS485 mi v PC vytvoří virtuální COM3 na který jsem se připojil přes Putty. Z druhé strany jsem se také připojil přes Putty (telnet). Dále jsem si otevřel webové rozhraní SDS-micro (seriovou linku).
RS485/UART mám přepnutý na READ:
1) Když na virtuální COM3 zapíšu znak, tak se mi objeví v okně telnetu a na seriové lince SDS mám přijaté 2 znaky (nevím proč 2 a ne jeden). Také nevím proč v okně COM3 (do kterého zapisuji) se mi nic nezobrazuje.
2) Když zapišu do okna telnetu, tak mám ten znak pouze v tomto okně, na COM3 se nepřenese nebo ho aspoň nevidím. Na seriové lince SDS mám 1 vyslaný znak.
RS485/UART mám přepnutý na TRANSMIT:
1) Na virtuální COM3 zapíšu znak, nikde se mi neobjeví, ani na seriové lince SDS se nic nestane.
2) Když zapišu do okna telnetu, tak mám ten znak pouze v tomto okně, na COM3 se nepřenese nebo ho aspoň nevidím. Na seriové lince SDS mám 1 vyslaný znak.
Takto se mi to chová, nedaří se mi přenést nic přes telnet na COM3. Nevím jestli se ten znak v okně COM3 jen nezobrazuje (protože tam není nic, ani když přímo do toho okna píšu) nebo se to opravdu nepřenáší. Také nechápu, ať mám RS485/UART přepnutý na READ nebo TRANSMIT, tak bod 2) se chová stejně.
Je to tak v pořádku? Máte někdo nějaký nápad co ještě vyzkoušet?