1

Téma: SDS LOG

Nedaří se  mi rozchodit program SDS_log.exe. Po spuštění na PC s Windows XP Service pack 3 program havaruje a systém se ptá,  zda chci ohlásit tuto skutečnost Microsoftu. Po odmítnutí odeslání zprávy o havárii se objeví okno Application Error s hláškou "Exception EIdCouldNotBindSocket in module SDS_log.exe at 0006F513. Could not bind socket. Address and port are already in use." Nemohl by mi někdo poradit co s tím? Děkuji.

2

Re: SDS LOG

Tak už to chodí. Sice nevím co se stalo, ale chodí skvěle!

3

Re: SDS LOG

Hezký večer, jak už ze samotné hlášky vyplývá tak něco sedělo na daném portu. To mohlo být od jakéhokoli programu využívajícího UPnP až nejčastěji po skype a jiné.. po ukončení a znovuspuštění problematického programu dojde většinou ke změně na další náhodný a kolize nenastane - tím myslím toho kolidujícího programu, né SDSLogu

4

Re: SDS LOG

Dobrý den, děkuji za vysvětlení. Pro svoji aplikaci bych ale potřeboval, abych SDS_log.exe mohl nastartovat kdykoliv na první pokus a na kterémkoli počítači.

5

Re: SDS LOG

No obecně není problém v SDSLog, ale v potenciálním programu, který obsadí port, na který seSDSLog binduje.. Konkrétně jsem teď oběvil konflikt se skype, které se hákuje na porty 80 a 443. Řešením je tedy v nastavení skype, v záložce připojení vyhodit zaškrknutí políčka "používat port 80 a 443 pro příchozí připojení"

6

Re: SDS LOG

Děkuji za radu. Myslím si, že by to mohlo pomoci. Odzkouším to a dám vědět.

7

Re: SDS LOG

Pakliže by byl problém i dál je možné v rámci bezplatné podpory k SDS zjistit jaký porgram Vám sedí na daných portech a navrhnout řešení..

8

Re: SDS LOG

Právě takový prostředek ke zjištění, co brání SDS_logu v činnosti, bych potřeboval, protože se SDS Micro a tedy i SDS_logem je uvažováno použít jej v aplikaci která je nasazována v určitých krizových situacích, kdy je atmosféra velice nervózní a každé zdržení tuto atmosféru může ještě navýšit. V této souvislosti bych také potřeboval znát licenční podmínky použití SDS_logu a podpůrného prostředku ke zjištění kolidujícího programu.

9

Re: SDS LOG

SDSLog je pod CC licencí tj Creative Commons a pro zjištění kolize, resp jaký program na jakém portu sedí je ideální TCP View http://technet.microsoft.com/cs-cz/sysinternals/bb897437.aspx, tam už budete licenci muset pohledat..

Můžete se malinko rozepsat ohledně té krizové situace ? Klidně soukromně..

10

Re: SDS LOG

Mě to taky nejde spustit WIN XP SP3

11

Re: SDS LOG

S jakou chybou ? Ten problém s obsazeným portem jiným programem se může vyskytnout prakticky na jakémkoli systému jde jen o to kolidující program vypnout nebo donutit k použití jiného portu..

12

Re: SDS LOG

Odzkoušel jsem to na dvou počítačích (Windows XP a Windows 7). U obou byl problém v nastavení programu Skype. Takže moc děkuji. A ty krizové situace - např. sledování chování stavby s narušenou statikou na níž se provádějí sanační práce. Je jich více.

13

Re: SDS LOG

No taky s portem. Prenastaveni SKYPE pomohlo. Diky