1

Téma: Seriove cislo SDS/SoC

Zdravim,

v setupu ktery pripravujeme je velmi pravdepodobne, ze budeme mit nekolik SDS MACRO v siti a ty budou logovat sva mereni na centralni bod. Potreboval bych je od sebe nejak odlisit, a to dokonce nejenom v ramci jedne site, ale i v ramci vice siti -napriklad cele republiky.

Existuje nejaka moznost jak vycist v SDS-C nejaky unikatni identifikator (napriklad SoC serial)?

Shrnuti toho co jsem delal a co nechci, abych predesel hrabecim radam:
a) tady jsem hledal: http://wiki.merenienergie.cz/index.php/Sdsc_sysp (ale mozna jsem slepy)
b) nechci si definovat vlastni ID v kazdem SDS jako #define v SDS-C. tak je to ted a pro velke mnozstvi zarizeni je to neudrzitelne.
c) nechci pouzivat MAC adresu, ani IP adresu

Predem dekuji za jakekoliv odpovedi.

2

Re: Seriove cislo SDS/SoC

Zařízení SDS nejsou výrobcem programována tak, že by dostali unikátní sériová čísla.
Ani použitý SoC nemá od svého výrobce unikátní sériové číslo, takže tudy to taky nepůjde.

Škoda že to přes tu MAC nechcete řešit, bylo by to velmi elegantní.

Potom zbývá např. zadat si vlastní text do sysLocation . . .

Nebo jak radí dále ringojr, někam schovat jedno konkrétní 1-W teplotní čidlo, a na základě jeho unikátního ROM Code identifikovat konkrétní zařízení SDS.

3

Re: Seriove cislo SDS/SoC

A co takhle nečíst identifikátor SDS-C ale až připojeného teplotního čidla sys[900], sys[901],.....