1

Téma: Ukázkové stránky /user.htm

Ahoj chtěl bych poprosit o ukázkové stránky (šablony) pro stránku /user.htm
Pochlubte se jestli už něco máte napsané.
Myslím že by to mohla být dobrá inspirace i pro ostatní, kteří si chtějí tento deshboard přizpůsobit k obrazu svému.

Popis stránky zde:
http://wiki.merenienergie.cz/index.php/User_Web_Page

První ukázka použití zde:
http://85.207.251.59:1013/user.htm

2

Re: Ukázkové stránky /user.htm

Zatím nic extra připraveného nemáme. Věřím, že každý kdo umí pracovat s HTML a Javascriptem nebude mít problém si cokoliv vytvořit. Dobrá inspirace je i samotné webové rozhraní zařízení.

Krátký návod je i na WiKi, ale není úplně dodělán.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Něco o tom jak dostat hodnoty z sds zařízení jsem popsal dříve na http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=37

4

Otázka na Adama: Nevím jak je vnitřně naprogramována user.htm. Od začátku narážím na možnost jediné stránky v SDS. Šlo by udělat něco jako podprocedury v jednom html kódu a pak se mezi nimi přepínat přes HREF. Tedy editace ve win.exe by zůstala stejná, upload by zůstal stejný. Jen nějak zajistit odposlech <href> a spustit jinou stránku.

Např.

index.htm
{
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Hlavni stranka</title>
</head>

<body bgcolor="#CAD5CC" text="black">
<a href="druha.htm">druha stranka</a>
</body>
</html>
}

druha.htm
{
<html>
<head>
<title>Druha stranka</title>
</head>

<a href="index.htm">Hlavni stranka</a>
<a href="treti.htm">treti stranka</a>
</body>
</html>
}

treti.htm
{
<html>
<head>
<title>Treti stranka</title>
</head>

<a href="index.htm">Hlavni stranka</a>
<a href="druha.htm">druha stranka</a>
</body>
</html>
}

5

Něco je v plánu do budoucího firmware.

Bude to ale samostatné načítání stránek, tento textový způsob je fajn, do okamžiku kdy se v samotné stránce neobjeví náhodou stejný text jako je ukončení pod-stránky.

No uvidí se jak to půjde.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

Pokud to bude jinak jak píšeš, bude to super. Já vycházel ze stávajícího stavu a s co nejmenšími změnami.

Kdysi byl na trhu njký ftp modul. Není něco takového k dispozici i teď? Přemýšlím ještě nad obrázky které se použijí ve stránkách. Teď to řeším načtením externích zdrojů z internetu. Ale když nepůjde internet (nebo není k dispozici) bude stránka KO. Případně když už půjdou nahrávat jednotlivé stránky... bude umožněno nahrát i jpg, png, gif...

7

...Případně když už půjdou nahrávat jednotlivé stránky... bude umožněno nahrát i jpg, png, gif...? Místo v paměti na njké malé ikony snad bude.

8

Dočetl jsem se na wiki, že v podstatě můžu když si místo user.htm nějakým způsobem změním na index.htm , můžu hned zobrazit uvodní stránku user.htm, bez toho abych se musel přihlásit do SDS , můžete mě někdo poradit jakým způsobem to mám provést , nějak se mě nedaří a přístup do SDS zůstane přes sdweb.htm.
děkuji

s SDS - Micro začínám, ale učím se

9

Ve winexe kterým se nahrává user.htm a sds-c program je nutné v záložce user.htm zatrhnout příslušnou volbu, změnit název na index.htm a nahrát do SDS.

10

děkuji

s SDS - Micro začínám, ale učím se

11

Ještě se vrátím k vícestránkové user.htm. Bude možné v novém firmware (verze xxx) číst i jiné soubory než html? Tedy css, xml, jpg, gif, ... ?

12

up