1

Téma: Sekání zařízené při nahrávání user.html

Ahoj,
při nahrávání stránky do zařízení se často přenos (50% případů) nedokončí. Musím ukončit SDSC_101113.exe  a někdy i vypnout zařízení, aby se přenos dokončil. Mám Avasta, ale blbne to i když ho vypnu. Dělá Vám to taky? Ono to udělá i při nahrávání programu, ale ten je zatím tak krátký, že to udělá jenom občas.
Dík

2

Re: Sekání zařízené při nahrávání user.html

Taky jsem se s tím dlouho trápil ale pak jsem objevil že se seká hlavně pokud je dříve nahraná stránka zobrazena v jiném okně prohlížeče nebo na jiném zařízení. Před nahráváním programu nebo stránky důsledně kontroluji jestli to již není nikde otevřeno, potom se na SDS podívám na stránku historie, přepnu na stránku SDS-C a hned nahrává - alespoň u mě potom při tomto postupu k sekání téměř nebo snad vůbec nedochází.

3

Je to tak, pokud je stránka větší jsou s tím v sítí problémy, i když se mi to i občas podaří nahrát prez internet. Pokud jsou problémy, je lepší připojit PC primo k SDS . Nejhorší je to ale s Firmware, tam to chce nahrávat jediné ma primo, stačí blbej Ping na SDS a už to nedobehne. A na WiFi síť rovnou zapomenuté.

4

Ještě mi to blokuje Avast. Když se ale dívám do firewalu, tak tam ale žádný záznam blokace není. Po jeho vypnutí ale nahrávání jede bez problémů. Nevíte jak ten Avast nastavit? Funguje vám s ním?
Dík.

5

Na problém s Avastem jsem nenarazil (pouzivam free verzi), Spis budeš mít problém v sítí. Web tam dostanu i po wifine a to ma stránka 150k. Firmware tam ale léků rovnou z kabelu. Po sítí je to dost o hubu

6 Naposledy upravil: jaraj (2014-08-24 23:53:52)

Taky jsem to řešil. Měl jsem to switchem oddělené do jiné vlan, na stejné podsíti jako WAN u routeru. (abych k tomu mohl pohodlně zvenku.) Protože je posílání programu či user.htm do zařízení přes UDP, tedy nepotvrzovaný protokol, tak asi ztráta se neřeší asi tak pečlivě jako když je to TCP.

Když mi to dělalo, dal jsem si zařízení (přes menežovatelný switch je to bez vstaní ze židle) do stejné podsítě jako počítač, a bylo po problémech.

Shrnutí - můj závěr: Při nahrávání programu, nebo user.htm je potřeba, aby zařízení bylo fyzicky na stejné podsíti. Jinak se to může cestou poztrácet.