1

Téma: Logovani chyb

Napsal jsem si pomerne slozity program v SDS-C .... ale nefunguje uplne idealne smile
Moje podezreni je, ze za to muzou vypadky internetu, ale nevim o jiste - momentalne umim logovat jen do konzoly, ale v ni potom pres www rozhrani vidim jen poslednich par radku

Je nekde mozne vyexportovat cely obsah konzole, pripadne jdou zapisovat pomocne udaje nekde jinde?
(ty problemy se objevi tak 1x denne, tj se u toho neda sedet a cekat)

dik

2

Re: Logovani chyb

Chtel jsem, aby do noveho firmware zakomponovali moznost smerovat konzoli na syslog server, ale neproslo to. Taky by me zajimala moznost jak to obejit.

3

Jedno takové pseudořešení je zapisovat to do paměti a její obsah načítat externím programem.  Takový prográmek se nechá spáchat i v Excelu za použití VBA.
Další obezlička je řídit výstup logu na konzoli dle priority - pokud se na konzoli vypíše log s vyšší prioritou tak se zastaví výpisování méně důležitých logů aby ten podstatný nepřepsali.
Mě zase trápí že se mi čas od času (za několik dní) SDS samovolně zresetuje - a právě čím víc info z něj tahám (včetně těch logů) tak je to častější :-(

4

Několik poznámek:

- Aktualizujte si firmware ve svém SDS. V poslední době došlo k opravám právě v oblasti odolnosti při výpadcích připojení (jak výpadcích Ethernetu, tak problémech při výpadcích spojení na servery např. při http_get). V plánu je ještě jedna zbývající úprava/oprava, a to zvýšení odolnosti SDS-C funkce smtp_send(), tam jsou jestě hlášeny nějaké specifické záležitosti s tímto související.

- Samozřejmě je potřeba mít správně napsaný SDS-C program, tj. ošetřit všechny možné stavy (sys[65]) při používání SDS-C funkcí které komunikují přes Internet. Je tam řada možných chybových hlášení, které je potřeba zpracovat. Doporučuji otestovat si to "na stole", např. vytáhnout Eth kabel z SDS (nebo odpojit router "z Internetu") a podívat se, jak si s tím konkrétní SDS-C program poradí nebo ne (a pak ho opravit).

- Pro odesílání na syslog server lze využít SDS-C funkci send_udp(), stačí správně vyplnit obsah UDP paketu v text[], viz RFC5424, RFC5426.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5 Naposledy upravil: jannk (2014-02-14 11:13:33)

firmware mam aktualni, send_udp() zkusim, dik

Nicmene jsem pres noc prisel na svuj 'problem' : program odesila ruzna data na ruzna mista, kazde odeslani kontroluji na stav navratove hodnoty (sys [65, 75]) + vlastni timeout (sys[64]). Vetsinou to funguje ok, ale obcas mi sys[65] vrati 1029 (neukoncena predchozi operace) - coz je mozna ok, protoze nemuzu garantovat, ze se server opravdu behem ozval nebo si dava na cas. Tohle se stava, kdyz mi vyprsi vlastni timeout zapisu (sys[64]) - a v podstate v tomhle okamziku uz nechci asi se program nadale pokousel zapisovat - uz musi delat jine veci (proto ten timeout). Tj kdyz se v tomhle bode pokusim poslat neco nekde jinde, tak skocim s chybou 1029.

otazka: muzu nejak nasilne ukoncit  probihajici http_get komunikaci?

6

Az budes mit nejakou zkušenost z send_udp() dej prosím vědět, docela by mi to bodlo
Dík Venca