1 Naposledy upravil: rikitan (2014-03-03 17:47:33)

Téma: Firmware "light"

Měl bych dotaz - prosbu. Neuvažuje se o vydání nějakého "light" firmwaru v kterém by buď vůbec nebyly funkce pro odečítání spotřeby, případně, aby je bylo možné v konfiguraci vypnout? Snad nejsem sám kdo tyto funkce nevyužívá a je přinejmenším zbytečné "opotřebovávat" interní flash nepotřebnými zápisy.

Voltaire:  Chceš-li se mnou diskutovat, přesně vysvětli pojmy.

2

Re: Firmware "light"

Pokud není změna počítadel, nic se do DF nezapisuje (až do první změny na kterémkoliv opto vstupu, ale samozřejmě jen co 12 hodin - pokud první změna přijde až po uplynutí 12h, tak se zápis provede do 30 minut).

Takže pokud nepoužijete opto vstupy, tak nedojde k zápisu do DF.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Re: Firmware "light"

12-hodinový cyklus zápisu do flash je mi znám. Bohužel změny tam právě jsou. Opto vstupy ovládám prostřednictvím tlačítek a dveřním spínačem. Evidence o tom kolikrát jsem to které stiskl mě nějak k ničemu není. Proto ta žádost na úpravu firmwaru, neměla by být IMHO nijak náročná.

Voltaire:  Chceš-li se mnou diskutovat, přesně vysvětli pojmy.

4

Re: Firmware "light"

Jak dlouho radove vydrzi vnitrni flash pri beznem pouzivani, tj treba pri zaznamenani 100000 impulsu denne? Mel jsem za to, ze by to melo byt dele nez je moralni zivotnost celeho zarizeni ... ?

5

Re: Firmware "light"

Pokud se zapisuje jednouza 12 hodin, tak to je radove 1000 zapisu na rok (zaokrouhluji hodne nahoru), takze 10000 zapisu je tak na 10 let. (Bohuzel to zapisovani jednou za 12 hodin je pro me osobne nepouzitelne malo.)

6

Re: Firmware "light"

No dobře, tak jste mě přesvědčili. Počítají se impulsy na opto vstupech, což absolutně nepotřebuji, zapisuje se to co 12 hodin do flash paměti,  což je mi na úplně k ničemu, ale protože je to jen málo, tak mi to nevadí sad
Stále si ale myslím, že malá úprava firmwaru, kde by v settingu šlo obojí zakázat, by byla určitě přínosná.

Voltaire:  Chceš-li se mnou diskutovat, přesně vysvětli pojmy.

7

Re: Firmware "light"

kotel448 napsal:

Pokud se zapisuje jednouza 12 hodin, tak to je radove 1000 zapisu na rok (zaokrouhluji hodne nahoru), takze 10000 zapisu je tak na 10 let.

"10000 zapisu denne je tak na 10 let" nebo "100000 zapisu denne je tak na 10 let" ...?
To mi prijde jako dost podstatny rozdil smile aktualne mam elektromer s 800imp/kWh a denne dam tak 50-60kWh, tj kolem 50000 imp/den. Pokud by SDS melo vydrzet jen cca 2 roky, tak je to pro me neprijemne zjisteni.
Spocital bych si to sam, ale netusim, kolik zapisu SDS zhruba vydrzi ... ?

8

Re: Firmware "light"

Asi nedorozumeni. Ja nic o "10000 zapisu denne" nepsal.
Jestli jsem dobre pochopil chovani SDS, tak impulsu muzete mit denne klidne milion, ale SDS proste zapisuje pouze dvakrat denne. Mnou zminovanych 10000 je pocet zapisu, ktere by pamet v SDS mela vydrzet, co jsem cetl nekde na wiki u SDS.

9

Re: Firmware "light"

aha, pardon smile
nicmene by me zajimalo jak to je s temi zapisy - pokud se zapisuje jen 2x denne, tak to znamena, ze pokud vypadne napajeni, tak muzu ztratit pocet impulsu nascitanych az za poslednich 12h? Moc se mi s tim nechce experimentovat, protoze mi SDS nejak bezi, ale neprislo mi, ze by se SDS tak chovalo ... mel jsem za to, ze kazdy novy impuls se hned zapise do trvale pameti a pri vypadku napajeni SDS zacina pricitat hodnoty k tehle posledni zname hodnote ... ?

10

Re: Firmware "light"

Zhruba pred 14 dny jsem resil to same tady:

http://forum.merenienergie.cz/viewtopic.php?id=537

SDS skutecne ztrati pulsy az k tomu poslednimu ulozeni.