1

Téma: Ovládání pračky v kempu

Ahoj,
pustil jsem se do meho prvniho maleho projektu, kde se snazim pomoci SDS-Micro ovladat pracku v kempu. Mam vlastni aplikaci, ktere resi placeni a posila info o zakoupenem pracim programu do SDS.

SDS tedy po objednani daneho program zapne privod el. energie
Po zapnuti pracky uzivatelem (hlidam na OPTO1) jsem chtel po 2 sekundach nastavit praci program.
Naletoval jsem na kontakty misto otocneho koderu dratky a tady jsem narazil, neb nevim jak nahradit mechanicky koder. Puvodne jsem si myslel, ze staci spinat dva kontakty v urcitem poctu, ale bohuzel koder generuje impulzy a to pres rele asi neudelam.

Dale si hlidam pres rele na OPTO2 zamek dveri a v momente kdy pracka dopere a zamek dveri se vypne, privod el. energie se vypne take a ceka na dalsiho zajemce o prani.

Mate nekdo tuseni jak nahradit mechanicky otocny koder, kterym se nastavuje program prani, abych mohl prací program nastavit elektronicky pomoci SDS?

Diky moc za rady
Honza

2

Re: Ovládání pračky v kempu

Posílat pulzy není problém (ale pokud je to mechanické relé, tak se brzo opotřebuje - lepší by byl nějaký polovodič).

V SDS-C je příkaz wait(), čímž se dá docela přesně časovat, takže stačí zjistit, jaké posloupnosti kodér vysílá, a napodobit to.. otázka je, zda to stojí za tu práci s tím to zjišťovat.

Chcete #include, lepší makra, řídící struktury atd. v SDS-C? Nástroj SDSCP vám to umožní!