1

Téma: Řízení zařízení výstupem 0-10V (SDS PWM10)

Zabývám se možností řízení zařízení úrovní 0-10V. Z údaje o tom, že PWM výstup desky SDS je zapojený přímo na vývod CPU vyplývá, že je žádoucí nějaká forma oddělení SDS od "zátěže", jakkoli se jedná o řízení napěťovou úrovní, nikoli o silové řízení.
Deska SDS PWM10 by k tomu účelu snad šla použít. Ve specifikaci je ale formulace "Minimální zatěžovací impedance je 10000 ohmů (10kOhm) - použití nižsí zatěžovací impedance není podporováno". Pokud lze toto interpretovat doslovně, tedy že je přípustná jakákoli číselně vyšší impedance než 10kOhm, vychází mi, že při nejnižší povolené impedanci je proud výstupem 1/10mA. Je to tak?
Mám pochybnosti, jestli to bude stačit na vybuzení vstupu dalšího zařízení. Pokud by tedy měl být výstup ještě dále zesilován, kvůli proudové únosnosti, má vůbec smysl tento modul zařazovat? Neměl by výstup být schopen unést alespoň 5 - 10 mA, tedy alespoň o řád víc? Jakou vstupní impedanci mají běžně zařízení, která pracují se standardem 0..10V?

2 Naposledy upravil: ringojr (2015-02-09 21:32:03)

Re: Řízení zařízení výstupem 0-10V (SDS PWM10)

Výstupem PWM10 budím napěťový vstup řízení tepelného čerpadla a nemám s tím problém. Je pravda že jsem dlouho uvažoval jestli ten modul stojí za to, jestli nestačí  spočítat si nějaký RC filtr s operačním zesilovačem ale lenost nakonec zvítězila :-) Jen je potřeba počítat s tím, že maximální hodnota výstupu není 10V ale něco kolem 12V - již jste to tady rozebírali v nějakém jiném vlákně.