1

Téma: Snímání vodoměru.

Dobrý den. Němáte někdo zkušenost se snímáním vodoměru a následným připojením na S0 SDS? Jedná se o malý domácí vodoměr bez pulzního výstupu který ale má otáčejícíse střelku se zrcátkem. Napadlo mně jestli toto nezrealizovat pomocí nějakého optočlenu který by se k tomuto otáčejícímuse kolečku přiložil. S vlastní m zapojením optočlenu zkušenosti nemám ale pokud někdo máte nějaké funkční schéma tak bych to snad nějak zprovoznil.
Děkuji předem.

2

Re: Snímání vodoměru.

Zkus napsat do hledání "vodoměr". Těch témat už je tu fůra.

3

Děkuji za nakopnutí :-). Teprve se tu rozkoukávám.

Asi nejvíce by se mi líbilo toto:
http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=617
Snad se autor ozve a podělí se se schématem optočlenu.

4

Já jsem se s tím trápil asi 1/2 roku, problémy - chybné načítání impulsů, opakující se impulsy, nejhorší je, když se kolečko vodoměru zastaví na místě, kde je snímán impuls.
Pak jsem to vzdal a koupil vodoměr s implusním výstupem (cca 600 Kč), který funguje dobře, jen jsem odstínil rušení kondenzátorem (50 nF) paralelně a odporem (asi 520 Ohm) sériově, hodnoty dle délky vedení. Při plombování mi technik od vodáren řekl, že by mi ho daly zdarma při pravidelné výměně vodoměru. Tak to zkuste.

5

To máte asi lepší vodárny, u PVK mi dalo práci sehnat někoho, kdo ví, která bije a i pak to byla celkem pálka (a předpokládám, že bych to musel platit každých 5 let při povinné výměně hlavního vodoměru).

6

Já to po nich chtěl taky a místo toho mi tam dali vodoměr s dálkovým odečtem