1

Téma: [dotaz] Teplotny rozsah

Dobry den,
zaujimal by ma pracovny teplotny rozsah modelu SDS MICRO DIN IO6 R6-12V-6x relé,teploměr,opto.
Mame poziadavku na vytvorenie obsahu kabinetu a vsetky komponenty musia fungovat v rozsahu minimalne -20 az +60, idealne -40 az +85.
V dokumentacii som nenasiel teplotny rozsah samotneho modulu.

2

Re: [dotaz] Teplotny rozsah

Pošlete dotaz na výrobce, zda-li bude ochotný vyrobit vám určený počet kusů osazený součástkami v požadovaném teplotním rozsahu.

Největším omezení pro teplotní rozsah výrobku SDS jsou použité kondenzátory - na většině je přímo na jejich obalu povolený rozsah uveden.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

bwpow napsal:

Dobry den,
zaujimal by ma pracovny teplotny rozsah modelu SDS MICRO DIN IO6 R6-12V-6x relé,teploměr,opto.
Mame poziadavku na vytvorenie obsahu kabinetu a vsetky komponenty musia fungovat v rozsahu minimalne -20 az +60, idealne -40 az +85.
V dokumentacii som nenasiel teplotny rozsah samotneho modulu.

Taky by mě to zajímalo, mám teď jeden na stole a půjde do venkovního rozvaděče.

4

Ivo napsal:

Snad to prezije. My sme to nakoniec dali do rozvadzaca, ale boli tam zdroje tepla a zimy za ostatne roky tiez neboli extremne, takze teplota vo vnutri nikdy neklesla pod -5. Co sa tyka plusovych teplot, tak sme mali maximalne myslim okolo +65. Kazdopadne, zariadenia doteraz funguju vsetky. Uz som aj zabudol, ze su niekde nainstalovane, nebola potrebna ziadna udrzba.

5

bwpow napsal:
Ivo napsal:

Snad to prezije. My sme to nakoniec dali do rozvadzaca, ale boli tam zdroje tepla a zimy za ostatne roky tiez neboli extremne, takze teplota vo vnutri nikdy neklesla pod -5. Co sa tyka plusovych teplot, tak sme mali maximalne myslim okolo +65. Kazdopadne, zariadenia doteraz funguju vsetky. Uz som aj zabudol, ze su niekde nainstalovane, nebola potrebna ziadna udrzba.

Já se o vysoké teploty nebojím to tam určitě nenastane ani v létě, je to pod zemí. V zimě bude celý rozvaděč vypnutý (bazénová technologie) takže jednotku nic nezahřeje. Uvidíme.

6

SDS je dlouhodobě ověřeno v rozmezí -15 degC až +60 degC.
Problém je srážení vlhkosti při nízkých teplotách, a také snížení životnosti kondenzátorů na desce SDS při provozu při vysokých teplotách.
Nicméně řada SDS je nasazena v uvedených rozsazích (sám je tak v průběhu roku provozuji) a nemám s tím problém.
Vždy je ale dobré mít jakoukoliv elektroniku obecně v uzším rozsahu provozních teplot, projeví se to na dlouhodobé životnosti.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !