1

Téma: html hlavička - komprimované html - gzip

Dobrý den,
chtěl bych požádat, jestli by nešla změnit hlavička posílaného html souboru do prohlížeče z sds. Jde mi o to, že by se mohla stránka do sds nahrát již komprimovaná v gzip a v tomto formátu posílat do prohlížeče s určitou hlavičkou. Určitě by to ušetřilo hodně místa nebo by  stránky mohly být větší. Na výkonost by to němělo mít žádný vliv a podpora prohlížečů je dnes určitě dobrá. Možná by to šlo nastavit programem před posláním do sds nebo nějak v administraci. Bylo by to možné?

Momentálně posíláte toto pro html stránku:
Content-Length 19103
Content-Type text/html

Mohlo by to být takto:
Content-Encoding gzip
Content-Type text/html; charset=UTF-8

Pro dotazy bych nechal stávající:
Content-Type text/plain

2

Re: html hlavička - komprimované html - gzip

Myšlenka je to velmi zajímává - ale co prohlížeče co GZIP neumí ? Tam se taková stránka nezobrazí, a vinit lidé budou zařízení SDS...

Ale do BIGu to nejspíše časem bude přidáno, je to zajímavé.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Re: html hlavička - komprimované html - gzip

Dnes bych spíše řekl nadsazeně, které prohlížeče to neumí, je to téměř od pradávna - uměly to IE6, Netscape4,Opera, Safari... Možná některé méně známé. Na druhou stranu možná mohou nastat problémy, ale nejsem specialista.

Rozhodnutí bych nechal na lidech, jejich odbornosti a potřebě. U BIGu bych se nebál kapacity, pevně doufám, že v budoucnu se bude moci využívat sd karta na web (soubory, obrázky...). Možná kvůli rychlosti. Spíše bych to uvítal u MICRA, kde bych v nahrávacím programu zaškrtl "nahrát zkomprimované".