1

Téma: První synchronizace s NTP serverem

Nenašel jsem informaci zda je možné, případně jak, aby SDS mikro (systém) po zapnutí vyčkalo xxx sekund než začne komunikovat s routerem ?

Standardně po výpadku elektřiny dochází k tomu, že SDS naběhne dříve než router, dále pošle požadavek na NTP server, ale vzhledem k tomu, že router ještě bootuje neproběhne správná komunikace a nastavení času pak proběhne až po hodině.

V uživatelských parametrech jsem tuto volbu nenašel a ani v programově mi to nejde ošetřit. Jde mi tedy o odložení prvotní komunikace s NTP serverem o cca 2 min.

Snažím se tím minimalizova komunikaci přes internet. Tj. aby se po obnovení dodávky elektřiny v jednom okamžiku synchronizoval čas a zároveň odeslala data na server, po té zase komunikaci ukončit (např vypnout router neb i ten si komunikuje kdy chce). Před další relaci (na konci každé hodiny) dostatečně dopředu router spustit a provést přenost.

Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Děkuji

2

Re: První synchronizace s NTP serverem

K SDS záložní zdroj za pár stovek.

3

To je jen otázka délky výpadku elktřiny, uvažoval jsem o zpožděném sepnutí napájení SDS pomocí časového relé, ale "hezčí" by mi to připadalo vyřešit SW na urovni jednoho řádku...

4

Do další verze FW (Duben 2017) se přidá možnost aktivovat NTP dotaz z SDS-C programu (za 10 sec od zadání SDS-C příkazu).
Takže si pak napíšete svou logiku do svého SDS-C programu . . .

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Ok. Díky za vstřícnost.