1

Téma: echoclear() jak funguje ?

Prosím o radu. Udělal jsem si krátkej program na dobu testování ovládání relé přes user.html.
Ovládání relé mi funguje, ještě jsem si to chtěl doplnit ozobrazení stavu všech user proměnných v consoli. Vše mi funguje, jen mám problém mazaním echoclear(). To mi nejde ani v simulátoru, na příkaz to skočí, ale nic to nemaže.
var change, change1;

main
{
main_loop:

if (sys[141] == 1)
   {
   sys[231] = 1;
   }
if (sys[141] == 0)
   {
sys[231] = 0;
}
if (sys[142] == 1)
{
sys[232] = 1;
}
if (sys[142] == 0)
{
sys[232] = 0;
}
if (sys[143] == 1)
{
sys[233] = 1;
}
if (sys[143] == 0)
{
sys[233] = 0;
}
if (sys[144] == 1)
{
sys[234] = 1;
}
if (sys[144] == 0)
{
sys[234] = 0;
}
change1 = sys[140]+sys[141]+sys[142]+sys[143]+sys[144]+sys[145]+sys[146]+sys[147];

if (change != change1)
{
echoclear();
echo(sys[140],'/',sys[141],'/',sys[142],'/',sys[143],'/',sys[144],'/',sys[145],'/',sys[146],'/',sys[147],'/',);
}

change = sys[140]+sys[141]+sys[142]+sys[143]+sys[144]+sys[145]+sys[146]+sys[147];

goto main_loop;

}
Dík za radu

2

Re: echoclear() jak funguje ?

Použil jsi F5 pro refresh stránky? Syntaxe vypadá správně. Příkaz by měl vyčistit stránku konzole. Ale projeví se to až po F5. Jinak goto v mainu je zbytečný. Cyklus v mainu zajišťuje systém.

3 Naposledy upravil: videoservis (2012-01-26 15:11:14)

j@m napsal:

Použil jsi F5 pro refresh stránky? Syntaxe vypadá správně. Příkaz by měl vyčistit stránku konzole. Ale projeví se to až po F5. Jinak goto v mainu je zbytečný. Cyklus v mainu zajišťuje systém.

Ano refresh dělám, jinak to nenačte ani ty hodnoty. Ale nemaže to ani při krokování v simulátoru.
Je to jen kosmetická vada, nechtěl jsem mít ve výpisu konzole celej sloupec hodnot, jen tu aktuální. Je to jen na účely pokusů.

4

Diky za info o problému, podívám se na to.

Jak se na to dívám, nedáváte tam parametr do funkce. Zkuste tam napsat např. echoclear(0);.
Nový SDSC.exe by si měl poradit i bez parametru, takže to bude jen taková rada pro ty starší verze...

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

... o echoclear() jsem psal ve firmware !!! ale asi se na to už zapomnělo ... stejně jak čeština :-)

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

6

Všechno sleduji. Opravy budou nejprve v novém beta firmware, po vyzkoušení to překlopím do oficiálního nového vydání.
Sledujte příslušnou část tohoto fóra (beta firmware).

Ale nebojte se připomínat (ale na správných místech fóra), je to zcela OK.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

7

adamn napsal:

Všechno sleduji. Opravy budou nejprve v novém beta firmware, po vyzkoušení to překlopím do oficiálního nového vydání.
Sledujte příslušnou část tohoto fóra (beta firmware).

Ale nebojte se připomínat (ale na správných místech fóra), je to zcela OK.

Trošku jsem si šprtnul smile
To vlákno jsem přesunul ... do "Aktuálního firmware" ... dle pokynů smile

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)