1

Téma: [todo] Průvodce nastavením

[todo]: dodělat průvodce nastavením tak aby uživatel postupně zadával hodnoty které chce nebo nechce monitorovat a nakonci se vše uložilo + dalo možnost stáhnutí SDS-C programu pro odesílání dat na portál..

2

Re: [todo] Průvodce nastavením

Průvodce v první verzi hotov. kdyby se našel dobrák, který sepíše help k jednotlivým krokům, bylo by to fajn.

3

Super, přesně takto sem si to představoval! Jak přesně by měl help vypadat ? Podle mého názoru je to natolik jednoduché, že stačí globální pápověda..maximálně bych do globální nápovědy přidal screen resp fotku elektroměru s vyznačením kde najde údaj o impulzní konstantě..

4

Kamaráde ... některým lidem to určitě stačit nebude... čím detajlněší help, krok za krokem atd. více textu a obrázků tím lépe.

Navíc to není jen o impulsní konstantě. Co když jsou tam navíc měřící trafa proudu. Nebo má někdo přeprogramovaný elektroměr a nezměněný potisk. Milion věcí co můžou být špatně...

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

No jooo tož to je pak těžké.. takže nápovědu ke každé položce, resp checkboxu, který se bude v průvodci nastavovat ? Pokud má někdo přeprogramovaný elměr nebo trafáky tak je předpoklad, že nepotřebuje žádnou nápovědu.... kde by ta nápověda k průvodci měla být ? jako otazník vedle každé kolonky ? v jakém rozsahu.. když bych tam měl psat něco detailního o imp. konstantách nebo těch trafácích tak by se to tam zase nevlezlo..

6

A přesně to je i ta krása tohoto projektu - musíš to sám vymyslet a provést.
A pak řešit zpětnou vazbu od uživatelů atd. . . . . .
Tyhle komentáře jsou čistě na základě mých zkušeností.

Já samozřejmě budu nový portál komentovat smile a to fest smile
ale - samozřejmě mám respekt ke schopnostem lidí co to realizují - takže věřím že si s tím všichni poradíte wink

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

7

No tak doufám, že J@M nebere moje připomínky resp thready s požadavky nijak negativně.. dělám to pro co nejlepší využití pro ostatní lidi..rozhodně to nejsou výtky, že udělal něco špatně!

8

Jako programátor beru vždy připomínky jako plus pro další vývoj. Jen do mně smile

Nápovědu budu muset doplňovat časem dle dotazů uživatelů. Mě už se to zdá taky jednoduché, že vlastně není potřeba nic popisovat. Ale jak píše Adam, vždy se najde někdo, komu základní popis stačit nebude.

9

No když by sa někdo na něco ptal tož napiš a já nápovědu na nějaké konkrétní téma - hodnotu v průvodci nebo cokoli jiného zmastím smile Zatím bych to ale co do nápovědy nechal tak.. dokud to není veřejné..

10

Spolupráce základ úspěchu. Já osobně zdaleka nezvládám všechno, proto se práce rozděluje mezi ostatní - a poradit si pak musíte sami, v tom mám ve vás všechny důvěru, včetně očekávání autonomního proaktivního přístupu ke konkrétnímu úkolu který právě děláte smile Odměnou bude řada spokojených uživatelů, kteří budou používat právě ten výsledek.

Nicméně, přesně jak J@M napsal, nám je např. jasné jak portál funguje. Ale nový uživatel z venku, který o tom nemá ani tušení, jen mu byla slíbena určitá funkcionalita, ten potřebuje až přehnanou nápovědu...
Zkušenost je, že tihle lidé pak nepíší na fórum, ale snaží se dovolat na podporu a čekají že je pak někdo ihned provede celým procesem. A tomu se především chci vyhnout.

11

Moje řeč ;-)

Nápovědu průvodce jsem dopsal. Po dotazech budu doplňovat. Začnu dělat na dalších připomínkách.

12

Jo zase jedna technická.. na konci - když to vyflusne program ke stažení - tak generovat název podle názvu zadaného na začátku v popisu zařízení, při vícenásobné konfiguraci má pak človek nastahovaných 10 souborů se stejnými názvy..bude to přehlednější

13

Dobrý nápad ;-)  Je to tam.

14

Me se pruvodce taky hodne libi, mozna bych jen trosku vic rozsiril sloupecek s napovedou na ukor sloupecku s parametrama, lepe by se ta napoveda cetla..

Zduraznil bych tam i takove veci, ze bezny vodomer a plynomer maji 100imp a elektromer pak 800/1000imp..
Taky by nebylo spatne tam dat pro priklad nejake prumerne ceny za vodne/stocne, plyn a elektrinu, aby si to lidi zase mohli jen opsat a nemuseli premyslet nad tim, kolik je ta jednotka vlastne stoji?

A za nejdulezitejsi vec povazuji v kroku 7/7 dat prolink na navod pro nahrani programu do SDS, pripadne prolink na aktualizaci nejnovejsiho FW, pro pripad, ze ma vliv na fungovani vygenerovaneho programu.

A jak je to s tim port forwardingem? Kdyz bych na portal zadal IP adresu moji krabicky s portem na kterem je dostupna, dokazali by jste pak z ni na portale zobrazovat zive hodnoty?

15

SDS-C program ODESÍLÁ data ze zařízení směr portál, ne opačně, takže žádný port forwarding není potřeba.. Portál aktuálně nevyčítá žádné data ze zařízení "zvenku"

16

HonzaD napsal:

Kdyz bych na portal zadal IP adresu moji krabicky s portem na kterem je dostupna, dokazali by jste pak z ni na portale zobrazovat zive hodnoty?

Tohle nechceme, protože by to mohlo vyvolat podezření u některých uživatelů že jim někdo přistupuje zvenku do zařízení a bere data.

Tak jak je to teď, viz hrnous, zařízení samo odesílá jen ty data, které uživatel povolí odesílat, pokud vůbec.

Takže ani není potřeba mít starost s firewallem a NATem... když se nepřistupuje z venku, ale data "odcházejí" zevnitř. Už vidím ty dotazy proč to nefunguje (když uživatel neví co je to NAT)...

17

Tak snad by pak zalezelo na uzivateli, jestli bude chtit tuto moznost zapnout a nebo vypnout.. smile Beru to tak, ze by novy portal mohl slouzit jako vstupni brana k me krabicce a ze bych uz nemusel solo chodit na stranky krabicky..

18

Taky můžete využít uživatelské stránky a pak do krabičky taky nemusíte a ještě si to uděláte sám podle svého gusta.
Debatu o možnosti připojování portálu do zařízení momentálně končím,pokud by se někdy něco změnilo bude to dostatečně prezentováno..