1

Téma: Česká verze - 15.1.2012-17.1.2012

17.1.2012

oprava indexů v "temp" tagech v xml.xml a temp.xml

16.1.2012

opravy v přenosu hodnot teplot jednotlivými protokoly (v případě teploty menší než 0 stupňů Celsia byl špatně umístěn znak minus)

15.1.2011

opravena chyba s user-dataflash (oprava má význam pouze pro výrobky osazené DF, nikoliv EE, tam chyba nebyla)

2 Naposledy upravil: TiborTeam (2012-01-19 09:42:45)

Re: Česká verze - 15.1.2012-17.1.2012

--------------- čeština a xml ---------------
XML.xml se špatně zpracuje pokud ...
v nastavení vstupů - OPTOx - změna nastavení - Jednotka průběžného přepočtu:
Zadáte delší nebo dvojslovné s češtinou ! např. Okamžitý výsž ... vím, je to blbost ...
Ale pokud se použije ř ž , tak vetšinou je xml s chybou ....
Pokud dám Okamžitý výkon tak se zkrátí na Okamžitý výko
Zkoušel jsem různé varianty a vypadá to, že české znaky zaberou více místa a pak se seseknou s chybou.
Ukázka zde
U s0.xml taky
Možná tohle zlobí i jiné uživatele, tak stačí nepoužívat češtinu.

Ta čeština zlobí všude ...
U názvu RELE taky

------------------ temp.htm ---------EDIT---------
temp0.htm i temp1.htm ukazuje stejné hodnoty ! a neukazuje stupně ... "25.37°C"
Čidlo mám pouze na 0 !

------------------ echo.htm ---------EDIT---------
po delší době, když už není vidět start SDS, jak když odstránkované, tak první řádek umazává znak po znaku.
náhled
a echoclear(); nefunguje ...

Testováno na Firefox 9.0.1, IE 8, Google Chrome 16.xxxx
Budu tady postupně přidávat ... pokud ještě něco najdu :-)

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

3

Díky za info, podívám se na to.

V jakém je to prohlížeči ? Nemá na to změna prohlížeče vliv?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

4 Naposledy upravil: TiborTeam (2012-01-18 20:29:17)

adamn napsal:

Díky za info, podívám se na to.

V jakém je to prohlížeči ? Nemá na to změna prohlížeče vliv?

Firefox 9.0.1
Omlouvám se, v jiném jsem nezkoušel ...
Zkusím na dálku ....

Potvrzeno ... i IExplorer 8 .... vše ! i temp0 a temp1.htm

U češtiny stačí políčko zaplnit českým znakem a mezerou !
Např. žřžř žřžřžřžřžřž anebo áá ááááááááááááá

Teď jsem zjistil že i na STAV - Měření S0 - výběr elektroměru - slovo VŠE je V něco E

5 Naposledy upravil: mgolem (2012-02-10 13:38:46)

rád bych se zeptal. Ve starém FW se stávalo, že občas byla vyčtena teplota obrovské číslo. Udělal se program, který teploty vyšší než na slunci ignoruje.
Ovšem teď se stává že přibližně ve stejných intervalech je vyčtena nula. Což už zase tak jednoduše filtrovatelné není. Co by mohlo být příčinou? Nebyla nějaká úprava FW, která takto (pro mne nesmyslně) změnila chování SDS Macro?
Aha, koukám, že mám ještě betu, zkusím to přehrát.

6

Vysoké číslo má svůj význam - je tam jedna přesná konkrétní hodnota - a ta znamená chybu čtení nebo chybu převodu konkrétního senzoru.

Pokud se tam objevuje náhodně nula, je to špatně. Ale stále si lze pomoct - kontrolujte další ze sys[] který udává poslední stav komunikace s daným čidlem (vše ok nebo chyba při čtení, crc, atd.) a následně vůči této hodnotě filtrujte údaj o teplotě.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

7

Tak nevim co delam spatne, ale tento posledni FW mi nejde aktualizovat, posledni FW z 16.6.2011 mi aktualizovat sel.

Pouzivam AND_BOOTLOADER verzi 2.8.2010..

Program se mi zeptal na IP adresu 192.168.0.250, pres kterou standartne na pristroj pristupuji a zacne mi vypisovat "... sending initial packet to [192.168.0.250]..."

a NET / DATA TRANSFER se nehejbe, stale 0%

Aktualizuji pres WiFi..

8

Je potřeba aktualizaci povolit ve webovém rozhraní zařízení (stránka administrace).

Každopádně doporučuji provést aktualizaci tak, že se zařízení připojí přímo k počítači (po dobu aktualizace nebude v síti - a pokud by tedy bylo, tak je potřeba zaručit, aby do něj / z něj nešly jiné data, např. nějaký ping, dotazy z webových stránek, snmp atd.)

9

NEaktualizovat přes wifi, nedělá to dobrotu, zlatý kabel a PŘÍMO do zařízení.. věř ně! I přes to, že máš sds připojené do onoho routeru a ty jsi připojený bezdrátem přímo na něj..

10

Přesně tak ! Pouze přes kabel !!! Jinak ho můžeš poslat zpět výrobci .... jako ja tongue
Chtělo by to všude dát do návodu červeným a velkým písmem !!! I do SDSC a česky smile

11

Tak povedlo se, ale musel jsem si zmenit vnitrni sit z 192.168.0.1 na 192.168.1.1 a jeste nabootovat Win XP na starem notebooku a pak se aktualizace povedla i pres WiFi..
Pres Parallels Desktop na Macku mi to neslo..

Jinak nahravani SDS-C programku mi pres PD z MacBooku funguje..

A ted se zeptam asi spatne, neslo by do zarizeni jen vlozit prislusny soubor s aktualizaci a zarizeni by se aktualizovalo samo, stejne tak jak to delaji WiFi routery?

Jinak jsem take pro, zjednodusit navod a pridat vsude odkazy a upozorneni..
Vzdycky kdyz to delam jednou za pul roku, tak si na presny postup nevzpomenu a delam to vzdy pokus omyl.  sad

12

Zařízení jako wifi router či jiné mají velkou RAM, do té se nahraje fw, a buď se celý fw zapíše jako image sektor po sektoru do určité partition pro OS, tak aby uložené nastavení zůstaly v druhé, nebo se fw rozbalí - tím sežere ještě víc paměti a pak zapisuje/přepisuje přímo v režii souborového systému,

SDS zařízení nic takového jako onen OS nemají, a nedisponují ani pro jejich potřebu zbytečně velkou externí RAM.. proto je to celé ta jak to je..nicméně nevylučuju že se v novějších verzích změní postup nahrávání tak, že zůstane jedna "záchranná" část při které půjde zpustit nahrávání fw a zbytek dat.. tak jako je tomu prakticky u dnešních biosů základních desek PC

13

Když jsme u toho přímého propojení kabelem (LAN z PC přímo do SDS), rozpozná to automaticky, nebo se musí použít kříženej kabel ?

14

videoservis napsal:

Když jsme u toho přímého propojení kabelem (LAN z PC přímo do SDS), rozpozná to automaticky, nebo se musí použít kříženej kabel ?

Já používám klasický kabel ... vytáhnu z routru a propojím s PC ... jediný problém mám v IP, na Wifi používám 10.0.0.250 a na kabelu 192.168.1.250, takže musím myslet na přenastavení.

15

videoservis napsal:

rozpozná to automaticky

Ano, rozpozná. Všechny zařízení SDS mají N-Way funkcionalitu.

Chystá se nový boot loader, který by měl být více robustnější než to co máme doteď, takže v budoucnu to půjde dělat bez starostí. Do té doby, je potřeba být opatrný.

16

Do vlastností TCP/IP jde nastavit více podsítí a není nutné pak pří každém přepojení konfigurovat.
Používám to tak doma. V provozu mám SDS na IP 192.168.0.50 a při update fw sds přepnu na default IP 192.168.1.250 a v PC nemusím nic měnit.
Akorát při změně IP adresy SDS Micra na jinou podsíť, přestane fungovat brána z SDS do netu. Neaktualizuje se NTP a nefunguje odesílání dat na portál !
http://www.volny.cz/videoservis/sdsmicro2.htm

17

Při updatu fw není nutné měnit adresu na výchozí tj 1.250 pokud jste v jedné podsíti můžete ládovat na vaši nastavenou adresu, na které mám micro standardně funguje.. pokud ale i tak máte potřebu něco měnit tak doporučuju program http://www.netsetman.com/index.php?s=nsm pro vaše potřeby je zadarmo a nemusíte nic překlikávat..pokud teda nemáte i při normálním provozu na rozhraní dvě adresy..

18

videoservis napsal:

Do vlastností TCP/IP jde nastavit více podsítí a není nutné pak pří každém přepojení konfigurovat.
Používám to tak doma. V provozu mám SDS na IP 192.168.0.50 a při update fw sds přepnu na default IP 192.168.1.250 a v PC nemusím nic měnit.
Akorát při změně IP adresy SDS Micra na jinou podsíť, přestane fungovat brána z SDS do netu. Neaktualizuje se NTP a nefunguje odesílání dat na portál !
http://www.volny.cz/videoservis/sdsmicro2.htm

Říkáš řezníkovi že má řezat maso nožem ? smile
Ve win vím jak funguje IP smile já mám jiný problém ... první je že mám vůbec win7 smile
- v práci používám noťas na kabelu kde jedu na jiné síti, jiná brána i jiná maska ...
- doma přes wifi a opět vše jinak ... smile
Navíc jsem si teď vymyslel, že v práci testuji odesílání dat na můj "velký" webserver a doma si hraju s odesíláním dat na NAS Synology kde taky jede webserver i sql ...
Tohle neřeším , to si sám vymýšlím že přes týden testuji SDS DIN v práci a o víkendu doma smile Ale to už zítra končí ... budu mít další 4 ks tongue

19

hrnous napsal:

Při updatu fw není nutné měnit adresu na výchozí tj 1.250 pokud jste v jedné podsíti můžete ládovat na vaši nastavenou adresu, na které mám micro standardně funguje.. pokud ale i tak máte potřebu něco měnit tak doporučuju program http://www.netsetman.com/index.php?s=nsm pro vaše potřeby je zadarmo a nemusíte nic překlikávat..pokud teda nemáte i při normálním provozu na rozhraní dvě adresy..

Dík ! To vypadá taky dobře ! Já používám NetProfiles ale jak zapomenu .... tongue

20

hrnous napsal:

Při uploadu fw tu byl vznesen požadavek, aby neprobíhalo vyčítání dat ze zařízení. Mne to vyčítá xml do excelu a pak ještě snmp do The Dude. Proto přepínám tu podsít, aby mi tam nic nelezlo.
Když jsem uploadoval na stejný podsíti, tak mi to občas vytuhlo a musel jsem to hw resetovat - naštěstí se to pak vždycky chytlo a nemusel jsem to nikam posílat.

to TiborTeam - s tím nastavením jsem se tě nechtěl nějak dotknout, ale někomu se to hodí, kdo o tom neví.

21

videoservis napsal:

to TiborTeam - s tím nastavením jsem se tě nechtěl nějak dotknout, ale někomu se to hodí, kdo o tom neví.

Neřeš ... já to beru s nadhledem cool