1

Téma: [vyřešeno] Připojení čidla jiného výrobce

Mam SDS Micro light2 ARK/PIN a koupil jsem zapouzdrene teplotni cidlo DS18B20 s kabelem od jineho dodavatele.

Dodavatel uvadi jine prirazeni barvy kabelu:cervena=VCC, cerna=GND a modra=DATA. SDS ma obracene barvy kabelu: cervena=GND, cerna=VCC a modra=DATA. 

Nevim co plati.
Co se muze stat, kdyz pripojim cidlo s obracenou polaritou?
Odejde SDS nebo cidlo nebo oboje?
Jak zjistim spravnou polaritu cidla?
Tri vodice je mozne pripojit deviti zpusoby. Ktere jsou kriticke?
Nebo je vse chranene pred spatnou polaritou?

2

Re: [vyřešeno] Připojení čidla jiného výrobce

Dobrý večer, na barvách absolutně nefučí, resp to že vodiče v plochém kabelu vycházejí jistým způsobem je dané konstrukcí polochého kabelu a zapojení konektoru Mircra a spol.. v tom případě vemte např tento http://wiki.merenienergie.cz/index.php/ … riklad.jpg obrázek případně zapojení RJ vlevo nahoře s http://wiki.merenienergie.cz/images/And … o_sch1.gif , a poté vemte Vaše čidlo od jiného výrobce, a pokud má stejný konektor tak zkontrolujte jestli piny sedí nebo ne, pakliže nebudou sedět tak sežeňte krimpovací kleště a pár konektorů pro SDS a zkuste pozápasit se změnou pořadí kabelů v konektoru tak, aby vše elektricky sedělo.. jinak micro a všechny ostatní sds výrobky mají v napájení čidla vratnou pojistku + na datovém pinu pullup, takže jediné co provedete bude, že zlikvidujete čidlo..

3

len pozor na popaleniny - bez srandy - raz sa mi podarilo v kontaktnom poli obratit DS18B20 opacne a uz po par sekundach bolo cidlo take horuce, ze som si spalil prsty. pozoruhodne je, ze ked som ho otocil spravne, tak aj po takomto extempore fungovalo.

SDS Macro LCD 485 hw SoC-ARM REV1 100Mbit DF5

4

no skrzevá vratnou pojistku k žádnému úrazu nedojde

5 Naposledy upravil: LeoSDSlight2 (2012-03-15 00:37:42)

ono to cidlo ma pouze tri volne konce kabelu bez konektoru a ty barvy maji jinou funkci nez u SDS. Zkusim zapojit a dam vedet jak to dopadlo.
Vysledek: abych neriskoval SDS, pripojil jsem cidlo na 4 VDC a meril proud. Hned na prvni pokus jsem trefil spravnou polaritu, proud byl nekolik mA. Tak u cidla je doopravdy obracena polarita barev. cervena=Vcc, cerna=GND a modra=DATA.
Cidlo jsem pripojil k SDS a meri perfektne.

SDS je doopravdy genialni PLC, klobouk dolu.

Ted musim resit umisteni SDS do nejake krabicky. Je jen jeden otvor na rohu pro sroubek :-(
Muze nekdo poskytnout reseni, jak bezpecne prichytit SDS Micro light2 ARK/PIN do krabicky?

6

No hlavně, že to dobře dopadlo.. sds nemá definované žádné speciální barvy..podstatné je najít klíč jak je konkrétní čídlo zapojeno a stejně ho připojit k SDS

7

Dekuji vsem za pomoc pri vyreseni.

8

Není za co.. to je samozřejmost!