1

Téma: Jak dálkově přenést impulsní výstup vodoměru

Zdravím,
nemáte někdo tip na zařízení, které mi bezdrátově přenese impulsní výstup vodoměru?

Mám vodoměr v místě, ze kterého se vemi těžko dostanu kabelem k měřícímu modulu. Ideální by byl tedy bezdrátový přenos, ale ať hledám jak hledám nemohu žádné zařízení najít.

Díky

2

Re: Jak dálkově přenést impulsní výstup vodoměru

A co si připojit druhý vodoměr někde blíž? Vyjde snad i levněji než nejaký vysílač a přijímač.
Tedy pokud je možnost.

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

3

Problém je, že je to na druhé straně domu a potrubí je podvrtáno, tudíž nedostupné.
že by to bylo levnější je jasné, ale asi nezbude nž si ten přenos signálu udělat sám

4

Kupte si přímo vodoměr s integrovaným rádiovým modulem pro dálkové odečty.
Nevím přesne kdo to vyrábí, a také nevím jaká má být protistrana aby jste mohl ty údaje přečíst,
ale vím že se tyto vodoměry koupit dají.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Tady je třeba radiový modul - jedna strana.. cena není moc lidová

6

Já to už hledal, ale ty ceny jsou mimo realitu. To si raději koupím za pár korun Aurel moduly  a přenesu to sám. No není to vždycky jednoduché.

7

No vidíte, zrovna sedím nad datasheeten jedněch modulů na které mám dost dobré zdroje a myšlenkou S0 expandéru na 868MHz

8

No to by bylo dobré. Ačkoliv preferuji kabel, tak někdy to prostě nejde. Už jsem hledal i nějaké řešení pomocí dálkových ovladačů např. jablotron, ale tam a v podstatě všude mají maximální frekvece cca 1 impuls za sec. a ještě mají další omezení na opakování impulsů takže nepoužitelné.

Trochu z jinéhop soudku. Nebylo by špatné osadit modul SDS nějakou pamětí třreba na cca 24h záznamu. Vysvětlím proč. V rámci úspory vypínám switvh a DSL modem na noc a pokud to udělám tak přijdu o data, takže je to nepříjemné

9

Tak zapojte sds přímo do dsl modemu - mívá více portů a relativně mizernou spotřebu... zas tolik to nevyskočí..stačí když budete vypínat všechny televize a semtam odmrazíte ledničku smile Standardní levné moduly používají fsk a nejdou donutit k přenosu binárního stavu řekněme pod 100Hz a nad 10KHz, takže se na to musí malinko fikaně.. ale to až na to bude čas..

10

S0 se musí v takovém případě zpracovat přímo u měřiče, a přenášet pak pouze sériová (datová) zabezpečená komunikace.
Přenášet samotné impulsy je nesmysl (dojde ke ztrátě byť jediného impulsu a už nikdy hodnoty nebudou odpovídat).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

11

nemáte někdo tip na zařízení, které mi bezdrátově přenese impulsní výstup vodoměru?

přesně na tohle se používá kombinace ELPRO E505U a E105U, ale na cenu se raději ani neptej

12 Naposledy upravil: rhoracek (2013-02-15 22:31:16)

Dobrý den, dnes jsem zapojil pro bezdratovy prenos impulsu modul od flajzar.cz a to mtx1 a mrx1 s rele. Vysilac napajen 9v baterie. Prijimac z SDS. Funguje to super.

13

Tak dej také vědět jak dloho vydrží baterie.
Jsem zvědav.

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

14

mohu poprosit o zpusob zapojeni mtx1 a mrx1 s rele a jake s tim mate zkusenosti z provozu?

diky!