Téma: SDS Micro DIN - letní čas
V SDS Micro DIN není letní čas. Firmware je ze dne 13.3.2012. NTP server jsem nastavil na 194.149.97.20 - GMT ofset 1
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz
Network Monitoring System - SDS - Síťový Dohledový Systém
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-MICRO (LM) - DIN E » SDS Micro DIN - letní čas
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
V SDS Micro DIN není letní čas. Firmware je ze dne 13.3.2012. NTP server jsem nastavil na 194.149.97.20 - GMT ofset 1
Letní čas je možné "ručně" nastavit změnou GMT offsetu.
FW od Q3/2017 poskytuje automatické přepínání L/Z času.
Děkuji,
použil jsem nastavení 81.0.239.181 offset 2 a vše je OK
Já mám nastaven offset také 2 a čas je správný, ale na eportálu se mi zapisují hodnoty o hodinu méně??
čím to?? Mám tedy grafy o hodinu posunuté zpět, ale v tabulce je čas správný.
Díky
Bych se vrátil k tomuto problému. NTP servery vrací UTC, ten protokol je docela dobře popsaný, přeci jenom patří mezi nejstarší.
Jakékoliv další přepočty už jsou lokální. Dle nastavení časové zóny, která definuje i ten letní čas. Tedy bych se přikláněl k těmto dvěma pomůckám.
a) mít možnost nastavit časovou zónu, tak jako v "dospělých" operačních systémech. Nebo ten letní čas alespoň mít možnost definovat (začátek - konec), jako to mají třeba některé ethernetové switche.
b) na úvodní stránce za údaj s časem napsat i časovou zónu, např. "(UTC+1)".
Pak ještě zůstává otázka, jaký čas lze vyčíst např. ze SNMP či toho UDP protokolu. Ještě jsem do toho tolik neproniknul ... Ale dle zkušeností z jiných projektů (špatných, neboť na to kašlu a jedu v lokálním čase) je asi lepší jet v UTC a přepočítávat až v prezentační vrstvě.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-MICRO (LM) - DIN E » SDS Micro DIN - letní čas