1

Téma: Vyvojove prostredi + Wine / Linux

Dobry den,

na Wiki se pise, ze vyvojove prostredi lze spustit i v Linuxu pod Wine. To je pravda, spustit ho lze, dokonce lze i prelozit program a simulovat. Ale nepodarilo se mi pripojit se k zarizeni, vzdy po pokusu o pripojeni dostanu odpoved NO RESPONSE. Pritom pres www prohlizec se SDS MACRO normalne komunikuji a jine sitove programy pod Wine chodi. Mam Ubuntu Natty a Wine verze 1.2.2

Vam vyvojove prostredi pod Wine funguje vcetne nahravani prelozeneho programu? Je tam nejaky zasadni duvod proc to nema fungovat?

Dekuji,

Jan Kybic

2

Re: Vyvojove prostredi + Wine / Linux

Dobrý den,

zkuste se podívat, jak je na tom nastavení komunikace -
zda-li je k dispozici (je-li otevřený) komunikační port (tuším že je to port 8081).

Osobně nevidím důvod proč by to fungovat nemělo.
Nepoužívá to jakékoliv speciální Win API funkce, vše je jen minimální základ (přeloženo v BDS 2005).

Pro síťovou komunikace jsou použity UDP sockety (WinSock - tedy žádný low-level systémový přístup),
právě proto, aby to s WinE fungovalo...

Pravda, pod WinE resp. pod Linuxem jsem to už delší dobu nezkoušel,
takže díky za tip na případný bug hunting.

a.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Re: Vyvojove prostredi + Wine / Linux

Bohuzel nevim kde bych to mel zkontrolovat, hledal jsem v dokumentaci Wine, ale nevidim, ze by se tam neco nastavovalo. Pristup k siti z jinych aplikaci pod Wine funguje...

Co se da delat, budu to holt muset delat pod Windows.