1

Téma: Porucha SDS

Nevím proč, ale zdá se, že mi kleklo mé SDS-Micro light2.
Konkrétně na ethernet konektoru mi nesvítí ani jedna ledka, takže zařízení je, samozřejmě, nedostupné. Měřil jsem napájení: 24V to tam je, 3.3V také.
Ledka Power také svítí a nic.
Zkoušel jsem to několikrát vypnout/zapnout a nic. Zkoušel jsem to i vyresetovat přes RSTD a také bez úspěchu.
Napadá někoho co bych mohl ještě vyzkoušet, popř. co bych mohl na desce ještě změřit apod.?

Děkuji.

2

Re: Porucha SDS

To vypadá na poškozený firmware - nebyla tam právě prováděná aktulizace ?

Každopádně, pošlete to na reklamaci, výrobce obratem pošle nový kousek.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Ne, aktualizace neprobíhala, poslední firmware už tam mám.

S tou reklamací to je nemilé. Jak jsem psal, mám verzi light a mám ji už dost upravenou. Mám tam napájené konektory a svorkovnice, předřadné odpory na AD převodníky na opto vstupy, převodník RS485 atd. Když si vzpomenu kolik jsem nad tím strávil času a teď bych to dělat zase znovu, navíc 2x (ten starý odstrojit a dát to na případný nový kousek) ...
Vím, že to tak na dálku je obtížné, ale nešlo by spíš poradit co kde změřit, aby se dalo vydedukovat, co vlastně odešlo?

4

Jestliže nesvítí LEDky na Ethernetovém konektoru, tak je porucha vážná. Odhaduji to na procesor. Obávám se že to budete muset poslat na výměnu. Nebo si vemte místo verze LIGHT verzi LIGHT E, která má převodník na RS485 už na desce, svorkovnice taky, a rezistory snad nebude problém přehodit.

Jestli máte dva kusy původních SDS zařízení, můžete to zkusit porovnat mezi sebou. Ale obávám se že s tím stejně moc udělat nepůjde, i když se přijde na to co je špatně tak by se to muselo spravit, a podklady pro hlubší servis má právě jen výrobce...

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Hmm, taky si myslím, že to bude něco závažnějšího, ale nechápu jak k tomu mohlo dojít. Mám jen toto jedno zařízení, takže porovnávat nemůžu, ale asi bych se stejně ničeho nedopátral.
Na verzi Light E jsem se díval, ale stejně bych musel dělat úpravy, má to jiný rozměr, navíc jsou to další 2tis. I když  ta další investice mě stejně asi nemine, protože to potřebuji rychle znovu zprovoznit, takže budu muset koupit kompletní DIN a toto, až budu mít čas, tak odstrojit a poslat na tu reklamačku.

Díky za pomoc, přes noc si to nechám projít hlavou a zítra to budu řešit.

6

Jen se chci zeptat, na koho a na jakou adresu poslat tu reklamačku?

7

Adresa je na webu výrobce / prodejce - viz eshop: www.onlinetechnology.cz .