1

Téma: Konfigurace pro Senzor vlhkosti

Dobrý den,
k SDS-Micro light 2 jsem na vstup AD0 připojil doporučený senzor vlhkosti - http://www.onlinetechnology.cz/senzorvl … r-vlhkosti

Mám ale problém s konfigurací hodnot ofs_const a div_const tak, aby zobrazovaná hodnota odpovídala reálné hodnotě vlhkosti vzduchu. Modul mám zapojen podle tohoto obrázku - http://www.onlinetechnology.cz/obrazky_zbozi/zap-cv.jpg - je tedy napájen 12V stejně jako SDS-Micro, nevím ale, jak zjistím zmíněné hodnoty ofs_const a div_const. Děkuji za nakopnutí.

2

Re: Konfigurace pro Senzor vlhkosti

Prozatím jsem vysledoval, že max. hodnota, kterou vyčtu z sys[431] je 112
Podle mého názoru by tedy hodnota 112 měla odpovídat 100% vlhkosti vzduchu. Pak tedy 1% z 112 = 1,12 a proto
vlhkost vzduchu = sys[431] / 1,12

div_const = 1,12 * 100

Jenom mě zaráží popisek u sys[431] na wiki - SoC přímý výstup, 0..1023
ale já dostanu maximálně 112

3

Hodnotu ofs_const nastavte tak, aby když je příslušný ADx vstup odpojený (popř. připojený přímo na GND), tak aby na webu byla ukázána hodnota 0 (když je div_const = 100). Tento ofs_const je hodnota, která je odečtena ze surového výsledku AD převodu, před tím, než je hodnota dále zpracována (tj. upravena přepočtem přes div_const a pak předána do webu a sds-c).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

4

Prosím o informaci jakým vztahem proměnných (SYS 431 - 442) se vypočte výsledek AD výstupu. Potřebuji tento výsledek (vlhkost) ze základních proměnných vypočítat na svojí stránce.
Děkuji

5

Hodnoty v sys[431] až sys[434] jsou přímo výsledky z A/D převodu, přičemž před tím něz se tyto hodnoty do sys[] zapsaly, byla z nich odečtena hodnota nastavená v ofs_cons.

Tyto hodnoty jsou v rozmezí 0 až 1023, přičemž 0 odpovídá 0V na příslušném A/D pinu a 1023 odpovídá maximálnímu napětí na A/D (tzn. 3V na pinu procesoru, ale protože je tam ještě ten dělič, tak lze připojit mnohem vyšší napětí) - závislost je lineární.

Pro použití s čidlem vlhkosti je potřeba vědět, jaké napětí poskytne čidlo pro konkrétní vlhkost. Toto napětí se podělí v rezistorovém děliči předřazeném A/D převodníku, a ten toto snížené napětí převede na hodnotu od 0 do 1023.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !