1

Téma: Stav OPTO 1,2,3 ( je impuls, není impuls)

Dobrý den, je možné přečíst z nějaké SYS stav jednotlivých OPTO zda je zrovna impuls nebo není? Mám pocit že jsem to někde ve foru nebo wiki našel ale už to nalézt nemohu. Tarifni rozdeleni mi řeší pouze jeden OPTO, potřeboval bych 2. Díky.
Z.

2

Re: Stav OPTO 1,2,3 ( je impuls, není impuls)

Přečíst stav OPTO vstupů v kterýkoliv okamžik je možné, viz seznam sys[]. Otázkou je, jestli se zrovna při čtení stavu OPTO "strefíte" - při čtení stavu "jednou za čas" můžete krátkodobou změnu stavu vynechat.

Co myslíte tím řešením tarifního rozdělení - to chcete více tarifních nastavení než jen T0/T1, tj. chcete použít více OPTO vstupů současně a rozlišovat více tarifních stavů ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3 Naposledy upravil: Cuchty (2012-05-29 22:27:33)

adamn napsal:

Přečíst stav OPTO vstupů v kterýkoliv okamžik je možné, viz seznam sys[]. Otázkou je, jestli se zrovna při čtení stavu OPTO "strefíte" - při čtení stavu "jednou za čas" můžete krátkodobou změnu stavu vynechat.

Co myslíte tím řešením tarifního rozdělení - to chcete více tarifních nastavení než jen T0/T1, tj. chcete použít více OPTO vstupů současně a rozlišovat více tarifních stavů ?

už jsem to našel:

sys[151] až sys[182] 
         01 i R   stav binárního vstupu OPTO1 až OPTO32 (optočlen) - fyzický stav (je/není signál)

budu merit zda mi jde proud do UPS, tam bude relé a druhé bude merit stav pomocného kontaktu u jističe, abych zjistil jestli nejde proud v celem meste, nebo mi jen spadl jistič. Bude vlastně dlouhodobě sepnuté nebo nesepnuté. Třetí již klasicky spotřebu impulsů.

Již brzy pošlu nějaké ukázky z dohledového systému.

4

Ok, v tomto případě nevidím problém, toto je běžné použití optovstupů (sledování stavu relé přítomnosti napájecího napětí a podobně).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !