26

Re: uživatelská stránka

videoservis napsal:

- tam mi to také píše "přístup odepřen" k těm get funkcím.

hmm jde vidět že to záleží na implementaci funkce GET v každém konkrétním prohlížeči...
možná zkuste jQuery knihovnu, ta by to mohla řešit (ale musíte si nastudovat jak ji použít, výhodou je že ji není potřeba ukládat do zařízení ale prohlížeč se dá donutit aby ji pokaždé stáhnul, např. z webu google, který přesně tohle oficiálně podporuje).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

27

Mno já jsm to zkoušel na vícero prohlížečích a nikde nebyl problém. Můžeš mi celý kód hodit do SZ? Nahraju to do SDS a prověřím kde je chyba.

28 Naposledy upravil: videoservis (2012-05-31 12:17:42)

j@m napsal:

Mno já jsm to zkoušel na vícero prohlížečích a nikde nebyl problém. Můžeš mi celý kód hodit do SZ? Nahraju to do SDS a prověřím kde je chyba.

Když se html nahraje do SDS zařízení, tak to funguje všude. Ale problém je s html stránkou mimo zařízení, třeba do SDS micro Light nahrát nejde.

Viz SZ tato html stránka mi normálně funguje spuštěná z plochy v IE a komunikuje s SDS Micro Light v rámci místní sítě LAN. Pokud tento html soubor spustím na stejném PC, ale v prohlížeči GChrome, tak mi hlásí přístup odepřen u funkcí "get"

29

Hmmm tak nevím. Opravdu to nefunguje. Ani ve Firefoxu to nejde. Mno tak buď to udělat jinak (http://api.jquery.com/jQuery.get/) nebo používat IE. Konečně taky jednou něco MS jde smile

30 Naposledy upravil: videoservis (2012-05-31 23:10:20)

j@m napsal:

Hmmm tak nevím. Opravdu to nefunguje. Ani ve Firefoxu to nejde. Mno tak buď to udělat jinak nebo používat IE. Konečně taky jednou něco MS jde smile

V místní síti by mi to ani nevadilo, ale problém je, dostat se s tou html stránkou na SDS micro light nějak z venčí.
Zkoušel jsem si udělat doma i apache server a na něm tu html stránku - ale to taky nejde. Jedinou věc, která mne nouzově napadá, je vzdálená plocha a přistupovat z ní.
AdamN tady nakousnul jQuery knihovnu, ale to vidím poprvé v životě. Trvalo mi asi měsíc, než jsem se dostal do html, javascriptu a css. Teď tedy ještě to vyčítat pomocí php, nebo já nevím čím ještě, ale to je zase trochu jiný. Zabývám se tím jen sporadicky a zabere spoustu času se do toho nejdříve dostat a pak to nějak rozumně ovládat.
Bodla by mi nějaká "mustr" stránka, která funguje mimo zařízení a já bych si ji jen upravil a doplnil podle svých požadavků.

31

Jakým způsobem "ladíte" user.htm mimo zařízení, Firefox, Chrome, Konqueror i se zadaným url nefunguje, jediná možnost je opravdu IE ale to je v linuxu problém, je nějaká možnost přenastavit Firefox, nebo je to defultně zakázané?
Zkoušel někdo použit jQuery jak uvádí j@m, nebo jiný způsob zobrazení hodnot bez použití AJAXu?

32

Nevím v čem je problém. Ladím sice na IE, ale po nahrátí do sds to musí jet na všem. Pokud je to spuštěno z disku, nepoběží ajax z důvodu zabezpečení. To už se tu probíralo mnohokrát.