1 Naposledy upravil: videoservis (2012-06-03 11:15:18)

Téma: Výpadky čas a datum při načítání do html

SDS MACRO fw ze dne 7.5.2012 i s fw 29.5.2012
Při načítání se v nepravidelných intervalech místo datumu a času zobrazí "undefined"
Načítání je přes funkci cgi_dys?
Zkusil jsem načítat pomocí get_sys i rozklad ze sys[5] až sys[10] také se zobrazuje na všech pozicích nepravidelně "undefined"
Pokud načítám samotný sys[4] ntp, tak to číslo v tom okamžiku "undefined" zmizí
Ještě doplním, že čas ve web rozhraní SDS jde bez výpadků.

Mám doma ještě SDS Micro a tam oba způsoby načítání fungují bezchybně.

Kdy by mohl být problém, nebo co mám ještě zkusit ?

Zkusil jsem ve jscriptu dát if na test ntp času (if < 1338686200 tak alert) s alertem proměnné a často to vrací buďto prázdný řetězec, nebo nahodilé číslo tak do 255.

2

Re: Výpadky čas a datum při načítání do html

Myslím, že jsem s tím taky bojoval. Ale přičítal jsem to pomalým odezvám ze sítě. Vyřešil jsem to kontrolou na počet položek v poli. Je to k dohledání ve zdrojovém kódu demo stránky http://84.244.91.117:10000/user.htm

var rE=reqS0.responseText.split("|");
if (rE.length==63) {

3

ano to pomůže, ale je to jako léčení alergie - symptomy potlačíš, problém přetrvává

4 Naposledy upravil: videoservis (2012-06-06 21:41:53)

j@m napsal:

Myslím, že jsem s tím taky bojoval. Ale přičítal jsem to pomalým odezvám ze sítě. Vyřešil jsem to kontrolou na počet položek v poli. Je to k dohledání ve zdrojovém kódu demo stránky http://84.244.91.117:10000/user.htm

var rE=reqS0.responseText.split("|");
if (rE.length==63) {

Ale mě to vypadává i v místní síti a jen na tom Macru, Micro chodí bez problémů - stačí, když si do toho scriptu přesměruju načítání času z IP adresy MicraLight a pak to nevypadává.

To if na rE==63 je u výkonů, ale k času se mi to nepodaří asi takhle naimplementovat, protože v tom mixu hodnot jsou i teploty, které se mění podle počtu čidel.

Tak bych ještě mohl vypočítat čas z ntp, nebo robrazit rozklad a tam by to už ošetřit šlo. Nebo se na to vykašlu a čas budu brát z getDate..Hours atd z místních hodin.

5

Tak pak už jen Adamn a úprava FW

6

Neřešili jsme to už ? Matně si vzpomínám...

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

7

adamn napsal:

Neřešili jsme to už ? Matně si vzpomínám...

Už jsem to před časem zmiňoval. Mezitím už proběhly asi tři až čtyři verze FW, ale problém tam je stále.
Aby to u zákazníka nevypadalo blbě, tak tam dám zatím toto :
<script>

function startTime()
{
var today=new Date();
var h=today.getHours();
var m=today.getMinutes();
var s=today.getSeconds();
var md=today.getMonth();
var dd=today.getDate();
var rr=today.getFullYear();

var mes = new Array("ledna","února","března","dubna","května","června","července","srpna","září","října","listopadu","prosince");

// prida nulu u minut a sec <10
m=checkTime(m);
s=checkTime(s);

document.getElementById('cas').innerHTML=dd+". "+mes[md]+" "+rr+" "+h+":"+m+":"+s;
t=setTimeout('startTime()',500);
}

function checkTime(i)
{
if (i<10)
  {
  i="0" + i;
  }
return i;
}
window.setInterval("startTime()", 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda

</script>
</p>
<div id="cas"></div>

</body>

8

Nepomůže zkusit číst data s větším časovým rozestupem, déle než co jednu vteřinu ?

To "undefined" je zapsáno právě až prohlížečem, jde zde o to, že se prohlížeči nepovede stáhnout data ze zařízení SDS, a proto místo číselné hodnoty pro danou položku zapíše právě to "undefined".

Je zajímavé, že SDS MICRO funguje, a SDS MACRO má tyto problémy. Přitom firmware je tam zcela shodný, jen web je mírně odlišný (jiné počty vstupů-výstupů)...

Můžete mi poslat na email zdrojový kód té stránky, která způsobuje problémy? Podívám se na to.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !