1

Téma: ČTENÍ hodnot /get_sys i při zamčeném sys[150]

pokud uzamknu přístup do /control,  tak nemohu javascriptem vyčítat hodnoty /get_sys dokud se nepřihlásím,  takže stánka /user.html pro nepřihlášeného nefunguje korektně.
Nebylo by možné upravit uzamčení pouze pro zápis hodnot?

2

Re: ČTENÍ hodnot /get_sys i při zamčeném sys[150]

Bude to povoleno v novém FW (tj. od 12.3.2012).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3 Naposledy upravil: qidorv (2012-03-12 21:43:21)

Díky,
když bude čas, tak to zítra vyzkouším. ( teda pokud bude nový FW ) wink

4

adamn napsal:

Bude to povoleno v novém FW (tj. od 12.3.2012).

Zajímala by mne možnost jak zapsat data do sys při uzamčeném sys[150].
Pokud zapisuji manuálně, tak se přihlásím na web sds a pak to zapíšu, njn, ale co když potřebuji, aby zápis
provedl nadřezený systém a z jiné IP ?? Jak toto řešit ?

Napadla mě možnost vypnout uzamčení sys[150], pak by se ale musela řešit "oprávněnost" zápisu.. Před časem jsem navrhoval možnost mít v sds možnost nastavit rozsah povolených IP adres pro administraci - tímto by se to řesilo, bohužel, zatím nevím, zda bylo zapracováno, předpokládám, že ne.

Jak tedy na to ?

L.

5

Použijte UDP protokol.

Popř. zkuste odkaz: http://wiki.merenienergie.cz/index.php/ … le_control jestli najdete nějakou jinou inspiraci.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

Děkuji za odpověď,
něco ohledně UDP jsem již pročítal, zaslaný odkaz na wiki jsem pročítal také ...

Ohledně mého dotazu ... "Před časem jsem navrhoval možnost mít v sds možnost nastavit rozsah povolených IP adres pro administraci ... " dostanu prosím nějakou odpověď ?

Díky,
L.

adamn napsal:

Použijte UDP protokol.

Popř. zkuste odkaz: http://wiki.merenienergie.cz/index.php/ … le_control jestli najdete nějakou jinou inspiraci.

7

LeosL napsal:

Ohledně mého dotazu ... "Před časem jsem navrhoval možnost mít v sds možnost nastavit rozsah povolených IP adres pro administraci ... " dostanu prosím nějakou odpověď ?

Ano.

Současný firmware to nepodporuje.
Některá z budoucích verzí to možná podporovat bude, zatím k tomu nemám bližší informace.

8

Škoda.
Začínám mít podle posledních příspěvků na fóru pocit,
že se "lehce" nestíhá. Nevím sice proč, ale je to tak.

Myšlenka sds výborná, ale co je platné, když podpora zaostává a potíže uživatelů se řeší neúměrně dlouhou dobu, pokud vůbec.

No nic, vyřesím po svém, tj. filtrem ve firewallu s access listem..

Děkuji za odpověď.
L.

adamn napsal:
LeosL napsal:

Ano.

Současný firmware to nepodporuje.
Některá z budoucích verzí to možná podporovat bude, zatím k tomu nemám bližší informace.

9

LeosL napsal:

Škoda.

Vaše pozorování je poměrně správné.
Je toho moc, a málokdo chce dělat
podporu na fóru dobrovolně a zadarmo,
čest a sláva vyjímkám.

10

adamn napsal:
LeosL napsal:

Škoda.

Vaše pozorování je poměrně správné.
Je toho moc, a málokdo chce dělat
podporu na fóru dobrovolně a zadarmo,
čest a sláva vyjímkám.

Bohužel, poměrně častý obrázek dnešní doby.... Za děkuji poraď, lépe napiš sw a já to pak náležitě prodám.

Při přihlášení do webu sds aplikace se moje IP uloží... Někde jsem četl, že bych se měl po ukončení administrace odhlásit, ip jinak zůstává zapsána v zařízení a není nekonečne velké místo pro uložení všech. Chtěl bych se optat, zda by alespoň šla doplnit ta možnost, že by se někam zapsala IP a pokud bych přistupoval z této adresy, tak by se nevyždovalo přihlášení ??

Díky,
L.

11

Při přihlášení do webu sds aplikace se moje IP uloží... Někde jsem četl, že bych se měl po ukončení administrace odhlásit, ip jinak zůstává zapsána v zařízení a není nekonečne velké místo pro uložení všech. Chtěl bych se optat, zda by alespoň šla doplnit ta možnost, že by se někam zapsala IP a pokud bych přistupoval z této adresy, tak by se nevyždovalo přihlášení ??

Díky,
L.

To by mne také zajímalo, protože tuším po 20ti IP adresách se již nelze přihlásit s další. Byla by vhodná fce odhlášení, nebo  rotace IP adres - odmazávání novými.

12

Je to v řešení.