1

Téma: SDS-MICRO light E - teplota procesoru (SoC)

Zdravím,
rád bych se zeptal, jaká je maximální dovolená pracovní teplota procesoru u SDS-MICRO light E. Po zabudování modulu do krabičky (s větracími otvory) je indikována "Teplota SoC" ve výši 48 stupnů Celsia, tak jsem chtěl poprosit o informaci, zda je možno procesor při takové teplotě trvale provozovat (pozn.: při provozu bez krabičky je teplota procesoru kolem 43 st. C).
Předem díky.

2

Re: SDS-MICRO light E - teplota procesoru (SoC)

0°C to 70°C

3

hrnous napsal:

0°C to 70°C

Díky moc za odpověď - není ale tím rozsahem 0°C to 70°C myšlena spíše teplota okolí než vlastní pracovní teplota chipu (tj. indikovaná hodnotou SoC)? Pokud by procesor měl mít stálou pracovní teplotu 0°C, tak by asi musel mít minimálně vodní chlazení ...
Šlo mi hlavně o to, aby se při trvalé teplotě těch téměř 50°C procesor "neuvařil", příp. se mu výrazně nezkrátila životnost.

4

Nevidím v těch 50* problém..teplota čipu a teplota okolí spolu dost souvisí..

5

Zobrazená "teplota SoC" je teplota křemíku uvnitř pouzdra procesoru. Teplota pouzdra procesoru je obvykle o dost nižší.
Procesor se sám vypne při teplotě křemíku zhruba 125°C, do této teploty není s provozem procesoru problém.
Teprve někde nad zhruba 100°C dochází ke zkracování doby, kdy si pamět procesoru pamatuje data (nikoliv však ke zkrácení životnosti procesoru), ale této teplotě se ani zdaleka nepřibližujete.

Provozní teplota kolem 50°C je zcela běžná a je v pořádku.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

adamn napsal:

Zobrazená "teplota SoC" je teplota křemíku uvnitř pouzdra procesoru. Teplota pouzdra procesoru je obvykle o dost nižší.
Procesor se sám vypne při teplotě křemíku zhruba 125°C, do této teploty není s provozem procesoru problém.
Teprve někde nad zhruba 100°C dochází ke zkracování doby, kdy si pamět procesoru pamatuje data (nikoliv však ke zkrácení životnosti procesoru), ale této teplotě se ani zdaleka nepřibližujete.

Provozní teplota kolem 50°C je zcela běžná a je v pořádku.

OK, moc děkuji za vyčerpávající odpověď a rozšíření technických obzorů.

7

Má někdo zkušenost s provozem při vyšší teplotě? Já jsem si desku nainstaloval do elektroměrového rozvaděče a při těchto současných teplotách se mi stává že vypadne síť. Procesor jede bez problémů, po snížení teploty v rozvaděči na 50°C zase síť naskočí. Bohužel mi to po dobu výpadku neposílá na portál.

8

Tak nevím. Dneska teplota v rozvaděči 57°C a teplota SoC 74°C a vše běží bez problémů.

9

Hmm fungovat by to mělo snad až do 85°C okolní teploty.

Nemáte v tom rozvaděči ještě další prvky, přes které je datová síť zapojena (router, switch, nebo jen kabelové propojky - teplem se mohou deformovat, ...) ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !