1

Téma: SDS MICRO Light E - upřesnění

Zdravím všechny,
rád bych se zeptal na následující:
1) Je u této variany někde na DPS vyveden výstup A1 a B1 (jako u verze bez "E") ?
2) V manuálu na straně 11 je uvedeno, že výstup D0 je přes BSS138 na GND, tzn. můžu spínat zátěž do 100mA. Ale ve stejném manuálu na straně 17 je napsáno, že D0 je přímo na procesoru, tzn. max. 4mA. Jaká je tedy pravda?
3) V návrhách k novým funkcím firmvare byla navrhována volba tarifu přes externí pin, viz. http://forum.merenienergie.cz//viewtopi … d=758#p758 .  Bylo nebo bude toto realizováno?

Děkuji.

2

Re: SDS MICRO Light E - upřesnění

Informace jsou na Wiki, zde : http://wiki.merenienergie.cz/index.php/SDSMICRO_E_DIN .

1) něco takového tam určitě je, na pájecích bodech poblíž procesoru - zjistím detaily
2) Výstup D0 je spínán přes BSS138 na GND. Toto je skutečnost pro SDS MICRO E. Starší SDS (prapůvodní LIGHT) má D0 zapojeno přímo do procesoru.
3) Toto doposud nebylo realizováno. Můžete ale využít čtvrtý S0 vstup v RJ konektoru, viz WiKi - "LOGIC S0" pin.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Díky za odpověď,
k tomu bodu 3. Na WiKi se o čtvrtém S0 vstupu moc nepíše, je tam jen zmínka, že "detaily zde budou doplněny". Také ve webovém rozhraní SDS-MICRO light E jsou pouze 3 opto vstupy. Jak to tedy funguje, jak mám přiřadit 4-tý opto vstup?

4

Je potřeba použít nový firmware, který to umožňuje. Protože je to teprve ve stádiu testování, je tento firmware k dispozici tady na fóru jako BETA firmware pro SDS MICRO E.

Na WiKi jsem se díval, ještě tam skutečně nikdo nedoplnil detaily.
Jakmile se k tomu dostanu, dám to tam.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Netrpělivě čekám na zapojeni logic S0. Aspoň obrázek by pomohl. Děkuji

6

Je to doplněno, viz http://wiki.merenienergie.cz/index.php/LOGICS0

7

Dobrý den všem, omlouvám se za možná diskutovaný dotaz - nenašel jsem - dá se jednotka nějakým způsobem na dálku restartovat? Nějak mě (asi) přestala odesílat data na e-portál a několik dní se k ní nedostanu. Děkuji!

8 Naposledy upravil: radek0703 (2012-11-14 00:03:05)

Zdravím všechny,
v SDS MICRO Light E mám zapojen vodoměr, plynoměr a 1-tarif elektroměr, vše funguje bez problému.Po výměně elektroměru za 2-tarif., nemůžu ale příjit na to, jak zapojit to rozlišení tarifu, můžu na to použít ten PIN1 z 1-Wire RJ konektoru? Pokud ano, jak to mám přesně zapojit a nastavit? Děkuji.

9

Pochopil jsem to doufam spravne, ze lze pouzivat 1wire a zaroven zmenu tarifu na logics0? Puvodne jsem myslel, ze se pouzije pro 4. s0  vstup kontakt DATA pro 1wire.

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552

10

Ano, LOGIC S0 lze využít jako kterýkoliv jiný S0 vstup, takže LOGIC S0 lze využít i pro změnu tarifu.
LOGIC S0 je právě ten jeden pin v 1-Wire RJ konektoru.

11

Ten elměr negeneruje napětí, zkuste změřit S0 svorky multimetrem. Nejspíše to bude jako u každého jiného elměru. Nutno připojit zdroj, v tomto případě SDS.  http://wiki.merenienergie.cz/index.php/ … puls.C5.AF

12 Naposledy upravil: Clouseau (2013-01-14 07:58:23)

1: Je vidět před přihlášením do www rozhraní
3: Nic negeneruje, je to standartní S0 rozhraní, uvedené napětí a proud je povolený rozsah . Pokud napájíte SDS napětím 12-24V tak to nepřekročíte...

13

Dobrý večer, měl bych  dotazy ohledně výstupů:
1. Na modulu Micro Light E RS 232 je tedy výstup D0 hardwarově shodný jako výstupy pro externí relé RE1 A RE2 u verzí kde ty relé osazeny nejsou ? Je to tedy prakticky shodný výstup jen s tím že jeho SYS[301] je posunut oproti SYS[213] a SYS[232] základních relé? Je nějaký důvod (pokud nebereme v úvahu možnost budoucího využití jako vstup)  proč s D0 pracovat jinak než s výstupy RE1 a RE2?
2. Jak je to prosím s těmi dalšími potenciálními výstupy a případně jaké SYS se k nim vážou-je to pokračování té reléové řady?
Předem děkuji

14

Odpověď na 1. podá přesně  tomas.prejda@laznet.cz . Napište mu.
Když relé nejsou osazeny, tak jsou propojeny jejich ovládací tranzistory na výstup (všimněte si propojky tam kde má být relé).
Ve všech variantách SDS mají relé vždy shodné sys[], ať jsou osazeny nebo ne.

D0 je vždy samostatný vývod, se svým vlastním sys[].

15

adamn napsal:

Je potřeba použít nový firmware, který to umožňuje. Protože je to teprve ve stádiu testování, je tento firmware k dispozici tady na fóru jako BETA firmware pro SDS MICRO E.

Na WiKi jsem se díval, ještě tam skutečně nikdo nedoplnil detaily.
Jakmile se k tomu dostanu, dám to tam.

Zdravím, chtěla jsem se jen ujistit, zda Logic S0 u Micro E programově najdu jako 4. optický vstup - tedy na sys[154] - můžete mi to prosím potvrdit, děkuji. Nemohu si to vyzkoušet, mám pouze Macro.

vata

16

Ano, SDS MICRO E má LOGIC S0 vstup v RJ konektoru (čtvrtý pin), více viz WiKi. Vstup je programově dostupný, přístup je shodný jako u prvních tří optických vstupů.

17

Vracím se k prvotní otázc tohto vlákna. Můžete mi prosím někdo pomoci s lokalizací výstupů A1 a B1 na SDS Micro Light E plošňák REV5? Nikde se mi je nedaří najít a vymontováva zbytečně SDS z rozvaděče jen abych zjistl že tam nejsou se mi nechce :-). Děkuji

18

Mapování je zde (TPx = pájecí plošky hned u SoC):
A1 = TP5
B1 = TP3
M5 = TP1
M4 = není na SDS-MICRO rev5
(pozn. TP4 a TP2 jsou nepoužité)

19

Díky, ty TP jsem našel jen mi ty kódy nic neřikaly. Wiki http://wiki.merenienergie.cz/index.php … C3.BDstupy říká že by tam ani ta M5 neměla být, jen  A1 a B1. Můžete to prosím ještě ověřit ;-)

20

Dnes jsem konečně připojil další dva reléové výstupy přes tranzistor na TP3 a TP5 a mohu potvrdit že spínání přes sys[673] a sys[674] funguje.
Pájecí plošky jsou velmi malé a napojit k nim výstupy pájením pod lupou bylo docela obtížně :-(.