1

Téma: Problem s připojením na internet

Dobrý den,
narazil jsem ma zajímavý problém. Během víkendu jsem vyměnil VDSL modem Huawey za nový Netgear. Vše proběhlo bez problémů, dnes jsem však zjistil, že zařízení SDS Micro DIN a Light se nedostanou přes tento modem na internet.
V rámci vnitřní sítě tato zařízení jsou viditelná, ale z toho VDSL modemu na to zařízení nedopignu. Jelikož zařízení nemá zase tak mnoho nastavení (zakázal jsem vše co se dalo) už nevím co s tím.
V prvé řadě hlásí zařízení nedostupnost překladu adresy. I když ovšem použije IP natvrdo dostávám hlášení http GET chyba 2.
DNS jsem zkusil také nastavit ručně a nic. Ani NTP se nesynchronizuje.
Neřešil jste někdo stejný  problém?
Na jednom zařízení jsem zkoušel i nový firmware - beta a taky bez úspěchu.
Pokud vrátím původní modem tak se komunikace rozběhne.
V novém zařízení jsem zkooušel procházet log, jestli není SDS nějak blokováno a nic žádná zmínka o SDS repektive jeho IP.
Díky za případnou pomoc
  Martin

2

Re: Problem s připojením na internet

Nejspíše bude mít tento modem buď a) zapnutý firewall bez nastavení (tj. blokuje vše) nebo b) jiný rozsah sítě a adresu GW (např. původní router měl síť 192.168.1.0/24 a nový má 10.0.0.0/24).

Protože se dá z PC dostat na webové stránky zařízení SDS, tak za b) nebude tento případ.

Spíše se jedná o případ za a), kde bude potřeba nastavit firewall v novém routeru (povolit zařízení na vnitřní síti přistupovat k wan). Např. routery ZyXEL toto měli taky, ale z výroby přišli se správným nastavením, takže to hned fungovalo. Je možné že ten nový router právě takové nastavení vyžaduje.

Svítí zelená LED v Ethernetovém konektoru zařízení SDS při připojení k novému routeru?
Pokud ne, pak je tam nějaký HW problém (nebo je potřeba vybrat jiný port v routeru, někdy jsou nastaveny jako zakázané nebo určené pro specifickou službu, např. IPTV - takže opět zkontrolovat nastavení, zkusit do stejného portu dát jiné zařízení jestli to bude fungovat)...

Má každé zařízení SDS jinou MAC adresu (dají se ručně nastavit, je potřeba zkontrolovat jestli tam není stejná MAC).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !