1

Téma: csv.csv export do PC

Vážení, v pátek jsem si na zkoušku pořídil SDS Micro Light E s tím, že za hodně rozumnou cenu moc muziky. Je to pravda, nicméně až moc muziky. Tím, že je zařízení co nejvíc otevřené, je pro podobné jako já - nepohybující se v IT, těžko konfigurovatelné. V průběhu jednoho dne jsem zařízení zapojil, nakonfiguroval do sítě, k perifériím a rozchodil na eportálu. A tím jsem jako BFU bez znalosti programování skončil. Potřeboval bych radu, pomoc. Potřeboval bych SDS zapojit vedle jednotky měření a regulace, která jednak řídí tepelné čerpadlo, druhak měří i tepelný výkon. Tato jednotka ale neumí měřit elektrickou energii. Má výstup ve formátu csv, se zápisem dat co 1 minuta na PC přes RS232 s tím, že když není PC připojen, hrne data do EEPROM a po připojení PC dopíše v csv hodnoty. v csv se tedy drží celá historie. Moje představa je taková, pomocí SDS vytvářet csv soubor v PC a porovnávat data elektrické energie z SDS a tepelné energie z MaR. K tomu bych potřeboval, aby:
-  csv se automaticky zapisoval na disk v PC (v případě nepřipojení PC klidně na externí disk vrámci LAN, nebo na ftp na hostingu)
-  csv obsahoval data absolutního času (umožňuje provnání dat)
-  stavy o S0 byly např. v počtu impulzů v daném monitorovaném úseku

Momentálně je csv.csv docela nepužitelný z pohledu času. Výstup na AD4 mi ukazuje místo 11,76V nějakou hodnotu 397. Hodnota S03_text není odolná vůči výpadku, jak se již řešilo na fóru.

Prosím, jestli mi někdo můžete jakkoli pomoct abych přiměl SDS exportovat automaticky csv na úložiště a zapisoval do něj data pod sebe v daném intervalu, budu moc rád.

Díky

2

Re: csv.csv export do PC

Tzn. je požadavek, aby SDS pravidelně uložilo hodnoty na PC do CSV souboru - rozumím tomu dobře ?

Toto se řeší např. pomocí aplikace spuštěné na PC, která si z SDS stahuje data a ukládá je. Taková aplikace je dostupná, zdrojové kódy i hotový program viz naše WiKi.
http://wiki.merenienergie.cz/index.php/SDS_S0_log
Všechny potřebné informace naleznete na odkazu.

Dále můžete využít zařízení SDS i jako převodník RS232 přes Ethernet, tj. pro vytvoření virtuálního sériového portu na PC, kde se řídící jednotka, kterou přepojujete do PC přímo přes RS232 připojí namísto do PC tak do SDS.
Tím se ušetří sériový kabel a především nutnost mít PC blízko u řídící jednotky, protože sériová linka bude "prodloužena" pomocí SDS přes Ethernet.
Na PC pak stačí nainstalovat driver (je zdarma a na Internetu je k sehnání více různých pro různé OS, hledejte zkratku VCP - Virtual Com Port, RFC2217) a program na PC se připojí na COMx aniž by poznal, že fyzicky ten COM port není připojen (ale je "přes Ethernet").
Samozřejmě je k tomu potřeba SDS které má ten správný typ sériového portu (jsou čtyři možnosti: žádný, CMOS UART, RS232, RS485).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !