Téma: csv.csv export do PC
Vážení, v pátek jsem si na zkoušku pořídil SDS Micro Light E s tím, že za hodně rozumnou cenu moc muziky. Je to pravda, nicméně až moc muziky. Tím, že je zařízení co nejvíc otevřené, je pro podobné jako já - nepohybující se v IT, těžko konfigurovatelné. V průběhu jednoho dne jsem zařízení zapojil, nakonfiguroval do sítě, k perifériím a rozchodil na eportálu. A tím jsem jako BFU bez znalosti programování skončil. Potřeboval bych radu, pomoc. Potřeboval bych SDS zapojit vedle jednotky měření a regulace, která jednak řídí tepelné čerpadlo, druhak měří i tepelný výkon. Tato jednotka ale neumí měřit elektrickou energii. Má výstup ve formátu csv, se zápisem dat co 1 minuta na PC přes RS232 s tím, že když není PC připojen, hrne data do EEPROM a po připojení PC dopíše v csv hodnoty. v csv se tedy drží celá historie. Moje představa je taková, pomocí SDS vytvářet csv soubor v PC a porovnávat data elektrické energie z SDS a tepelné energie z MaR. K tomu bych potřeboval, aby:
- csv se automaticky zapisoval na disk v PC (v případě nepřipojení PC klidně na externí disk vrámci LAN, nebo na ftp na hostingu)
- csv obsahoval data absolutního času (umožňuje provnání dat)
- stavy o S0 byly např. v počtu impulzů v daném monitorovaném úseku
Momentálně je csv.csv docela nepužitelný z pohledu času. Výstup na AD4 mi ukazuje místo 11,76V nějakou hodnotu 397. Hodnota S03_text není odolná vůči výpadku, jak se již řešilo na fóru.
Prosím, jestli mi někdo můžete jakkoli pomoct abych přiměl SDS exportovat automaticky csv na úložiště a zapisoval do něj data pod sebe v daném intervalu, budu moc rád.
Díky