1 Naposledy upravil: nesvara (2012-10-03 19:38:59)

Téma: [vyřešeno] Snížení komunikační zátěže SDS

Se zvyšujícím se počtem návštěvníků mých stránek www.nesvara.cz  se zvyšují odezvy SDS viz. http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=312
V současnosti  mezi každou  právě otevřenou stránkou a SDS probíhá komunikace (čím více současně otevřených stránek, tím více je SDS zatíženo). Údajně existuje možnost použít CRON pro spouštění PHP skriptů, čímž se zajistí, že do SDS je přistupováno poze z jednoho místa a data pro otevření stránek se načítají ze souboru umístěného v prostoru poskytovatele internetu.
Nemám potřebné znalosti pro vytvoření této funkce. Myslím, že struktura současných stránek se zásadně měnit nebude.

Mohl by mi někdo s tímto pomoci?
Výsledné řešení by mohlo být použitelné i pro ostatní uživatele.

2

Re: [vyřešeno] Snížení komunikační zátěže SDS

Ano je to možné, a odhaduji že i úpravy stránek by měly být minimální.
Použití CRONu závisí na web serveru, typicky se do určené složky uloží PHP soubory, které se mají periodicky spouštět (např. každý den, nebo co 10 sec), v konfiguraci webového serveru se příslušný PHP soubor nastaví "do CRONu", a je to.
V tomto PHP souboru pak bude rutina pro stáhnutí dat z SDS a uložení zpracovaného výsledku někam na server (např. do obyčejného textového souboru). Ten si pak (už jen pro čtení) otevře front-end (tzn. webové stránky s prezentací, přístupné uživatelům Internetu), a použije data přečtená z tohoto textového souboru (který se pravidelně aktualizuje PHP skriptem spouštěným CRONem).
Takto se data z SDS stáhnou vždy "jen jednou" nezávisle na počtu uživatelů webové prezentace.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Děkuji za rychlou reakci a kladnou informaci ohledně tohoto řešení. Možná bude jeden malý problém v tom, že min. doba spouštění Cronu u mého poskytovatele je 1 minuta (ale třeba to půjde obejít). Uvidím zda mi s tím někdo pomůže.

4

Který postytovatel má Cron na 10sec???
Já mám min. 5min.

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

5

Hehe dobrá připomínka.

Souhlasím, veřejný web hosting si svůj server nezabije.
Ale na domácím webovém serveru, proč ne, když mi to patří a "vím co dělám". Nicméně, kdo dneska má doma webový server, to je taky pravda...

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

Já třeba doma mám NAs na který jde aplikovat Joomla a MySQL a myslím si podle práv by se dal využít k použití jako demo nebo na zkoušení patřičných funkcí .

s SDS - Micro začínám, ale učím se

7 Naposledy upravil: TiborTeam (2012-10-05 06:28:48)

Mám taky NAS Synology doma ale ten taky není zrovna stavěný na to aby zvládal třeba 30-40 přístupů + multimediální funkce které používám .... např. přehrávání MKV videa :-) Nemluvě o kamerách se záznamem které tam mám připojené :-) Domácí NAS stačí tak pro vlastní přístup na data a na SDS. Ostatní data bych posílal na web a tam stačí aktualizace třeba co 10 minut.
Aby byl CRON v plné zprávě uživatele, na to musí mít člověk vlastní web server s klasickým železem. Žádný freeweb, alespoň já jsem na žádný nenarazil, neumožňuje nějakou extra správu CRONů. Něco má Endora.cz ale teď nevím jestli tam není minimum co 10 minut ...

Edit: Endora.cz má minimum co 5 minut .... :-)

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

8

nesvara napsal:

Se zvyšujícím se počtem návštěvníků mých stránek www.nesvara.cz  se zvyšují odezvy SDS viz. http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=312
......
Výsledné řešení by mohlo být použitelné i pro ostatní uživatele.

Koukám, že jsou data totálně OUT :-) anebo K.O.
Kdybys chtěl pomoct s CRONem, tak dej vědět ... mail máš :-)
Co klon OS to jiné nastavení cronu :-((

9 Naposledy upravil: nesvara (2012-10-10 22:13:29)

Tímto děkuji Tiborovi (TiborTeam) za pomoc při úpravě stránek. Nyní je vše funkční. Samotné nastavení Cronu je velice jednoduché.
Mám hosting u Active24 a nejkratší doba je 1 minuta.
Nyní jsou odezvy SDS stabilně rychlé a zatím nedošlo k žádnému restartu.

10

Rádo se stalo :-) Hlavně že to funguje jak má.