1

Téma: [vyřešeno] Programování na jiném portu (<>8081)

Potřeboval bych možnost změny cílového portu SDSC programu (8081) na libovolný jiný, protože mám SDS Micro Light E "schované" za veřejnou IP adresou providera na určitém portu (>65000), který nejde změnit. Zkoušel jsem to řešit na systémové úrovni (Windows XP/Vista/7) pomocí netsh, WIPFW, PassPort a jiných programů, ale nedaří se mi je nakonfigurovat tak, aby odchytávaly UDP pakety směřující na 8081 a nahradily cílový port jiným.

2

Re: [vyřešeno] Programování na jiném portu (<>8081)

Když by to (na straně zařízení SDS) byl port 80 (UDP protokol), pomohlo by to ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Mám od poskytovatele na veřejné adrese dva porty (>65000). Jeden se automaticky směruje na port 80 do vnitřní sítě - na něm odpovídá můj router, na kterém je aktivovaný NAT. Ten překladá provoz z druhého veřejného portu do vnitřní sítě podle potřeby - buď na webové rozhraní SDS, které mám kvůli kolizi s webovým rozhraním routeru na portu 81, nebo na programovací rozhraní SDS na portu 8081 - záleží na tom, které z pravidel povolím. Uvnitř sítě lze směrovat kamkoliv, takže změna programovacího portu na straně SDS mi nepomůže, potřebuji změnit cílový port, na které komunikuje SDS-C programátor nebo nějakým způsobem zajistit překlad ještě než odejde paket z mého počítače. Můj domácí router podporuje port forwarding, ale jen směrem dovnitř.

4

Takže řešením by bylo kdyby SDSC.exe otevíralo jiný (volitelný) port než 8081, rozumím tomu dobře ? Toto lze pak vyřešit snadno.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Přesně, tak jak se zadává v SDS programátoru IP adresa, kdyby se dal zadat i libovolný port (místo pevného 8081).

6

jherzan napsal:

Přesně, tak jak se zadává v SDS programátoru IP adresa, kdyby se dal zadat i libovolný port (místo pevného 8081).

To by podle mého ještě musel být inputbox v nastavení sds a tam zapsat jiný port, to samé pak v SDS programátoru ..
L.

7

Nevím, jak pro ostatní, mě bohatě stačí zadávání portu v programátoru (inputboxem, v nastavení, .ini, parametr při spuštění - to je celkem jedno), na straně SDS si to zařídím překladem na routeru.

Příklad: SDSC.exe nastavím na veřejnou IP poskytovatele:port 65000.
Router na veřejné IP poskytovatele to pošle na IP mého routeru:port 3000 (např.)
NAT na mém routeru nastavím tak, aby vše z portu 3000 zvenku posílal na vnitřní adresu SDS:port 8081
Tím je zajištěno, že SDS dostane data na správném portu (programovacím), tudíž v samotném SDS nemusím nic měnit.

8

jherzan napsal:

Nevím, jak pro ostatní, mě bohatě stačí zadávání portu v programátoru (inputboxem, v nastavení, .ini, parametr při spuštění - to je celkem jedno), na straně SDS si to zařídím překladem na routeru.

Příklad: SDSC.exe nastavím na veřejnou IP poskytovatele:port 65000.
Router na veřejné IP poskytovatele to pošle na IP mého routeru:port 3000 (např.)
NAT na mém routeru nastavím tak, aby vše z portu 3000 zvenku posílal na vnitřní adresu SDS:port 8081
Tím je zajištěno, že SDS dostane data na správném portu (programovacím), tudíž v samotném SDS nemusím nic měnit.

Ano, to máte pravdu, ale to co zde popisujete umí tak možná 1-2 lidi ze 100. Ti ostatní jistě uvítají možnost změnit jednoduše port v aplikaci..
L.

9

Já se taky přimlouvám za tuto funkci. Mám dvě SDS za routerem, ale programovat na dálku z venku můžu teď jen jedno (8081).

10

LeosL napsal:

Ano, to máte pravdu, ale to co zde popisujete umí tak možná 1-2 lidi ze 100. Ti ostatní jistě uvítají možnost změnit jednoduše port v aplikaci..
L.

Změnit port v aplikaci (SDS krabičce) možná vyřeší nějaký jiný problém, ale mě to nepomůže, protože paket s cílovým portem 8081 neprojde přes router na veřejné adrese poskytovatele (ten očekává port 65xxx, jinak paket zahodí). Doufám, že pan administrátor mi rozumí.

11

Zkuste nový SDSC.exe.

12

Čili ve winexe nastavím port 65123, v routeru nastavím směrování portu 65123 na IP 192.168.1.99 a ještě by to chtělo v administraci SDS nastavit poslouchání na 65123. Neb nerozumím tomu?

13

j@m napsal:

Čili ve winexe nastavím port 65123, v routeru nastavím směrování portu 65123 na IP 192.168.1.99 a ještě by to chtělo v administraci SDS nastavit poslouchání na 65123. Neb nerozumím tomu?

Presne tak a nebo se na routetu udela presmerovani portu na puvodni 8081.
L.

14

j@m napsal:

Já se taky přimlouvám za tuto funkci. Mám dvě SDS za routerem, ale programovat na dálku z venku můžu teď jen jedno (8081).

Tak. Můj případ. Více SDS a jsem v háji smile

15

No já nevím, možná je to u mne paranoia smile ale veškerá komunikace se SDS jde nešifrovaná a to vč. hesla. Není pro vás řešení nějaká VPN (klient to site) a pak nemusím řešit porty?

16

adamn napsal:

Zkuste nový SDSC.exe.

Výborně! Zadávání portu v beta verzi (SDSC_051112_beta.exe) funguje přesně podle mých představ. Píšu se zpožděním, protože jsem musel ještě s poskytovatelem vyřešit povolení UDP komunikace na veřejném portu (byla pouze TCP), teď vše OK.