1

Téma: Archivace - jak používáte e-portál?

Z důvodů velkého vytížení serveru a množství dat, jsme nuceni vymyslet nějakou formu archivace. Řešíme teď jaké data uživatelé e-portálu nejčastěji používají.

Podělte se s námi o nejčastější používaná období pro zobrazení dat.

Nejčastěji používaná data zůstanou v "ostrých" tabulkách, ostatní budou přesunuty do archivních. Načítaní dat bude navenek beze změny. Jen ty archivní budou pravděpodobně déle trvat.

2

Re: Archivace - jak používáte e-portál?

Souhlasím že nejčastěji používám 2 dny a týden, měsíc už méně často a delší úsek jen málo kdy. Pokud by načítání u dat starších měsíc trvalo déle nebude to problém. Také bych bral možnost editace dat. Občas zlobí některé čidlo, případně po výpadku napájení a nastavení čítačů se objeví nesmyslná data.

3

Vždy bych nechal jen předchozí mesíc. Zbytek archiv. 
Je leden, tak do konce ledna se mohu rychleji podívat na prosinec. Jak bude únor, prosinec do archivu a možno rychle sledovat leden.....
Archivovat tak všechna data. Jak spotřebu, tak teploty...

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

4

pro mě osobně stačí posledních 7 dní pro rychlou kotrolu a zbytek do archívu

5

Ono se nikdy nedá zavděčit všem.
Jde hlavně o správně nastavenou optimalizaci. Navrhuji nechat na eportale takové množství dat, které zásadně nezpomaluje načítání z ostrých tabulek s rezervou pro nové další uživatele. Pokud dojdete k závěru, že je to max. měsíc tak i to bude asi stačit tak jak navrhuje uživatel "cncp". Pokud to budou moci být dva měsíce, tím lépe.

6

Mě stačí 2,7,30 dní + možná předchozí měsíc.

7

Více jak měsíc zpátky nepotřebuju... Pokud by to bylo aktuální + minulý měsíc tak Ideální varianta...  Editace dat by byla dobrá, stačilo by mi jen možnost nějaký zápis vymazat..

8

Portál měření nepoužívám vůbec, ale kdybych ho používal :-) tak by taky stačilo měsíc zpět .... ale taky mít přístup do archivu kdy by se dalo exportovat anebo archiv ukládat rovnou do nějak komprimace, např. 012013.zip
Já docela rád používám script pro tvoření excel tabulky http://phpexcel.codeplex.com/ ... česky: http://www.zdrojak.cz/clanky/phpexcel-t … jednoduse/
Ale J@M si s tím určitě poradí :-)

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

9

Stačí mi měsíc, data si zálohuji sám www.sledujstav.cz po dobu 3 let.
Jinak souhlasím z názorem od nesvara.

10 Naposledy upravil: Picasso.UL (2013-03-05 18:31:06)

Dobrý den.
Chtěl jsem připomenout, že na portálu se stále (již asi měsíc) špatně zobrazují aktuální teploty v tabulce nad grafem.
Místo aktuální teploty tam je první naměřená hodnota aktuálního dne.
Už  tu někdo na to upozorňoval, ale stále se nic neděje. Mrkněte na to, ať nemusíme pro pro aktuální teplotu zabíhat do záložky teploty.

11

A napěťový vstupy mají na nástěnce natvrdo vertikální osu..... taky řešeno a uznáno jako chyba.... a nic se neděje...

12

Aktuální hodnoty jsem opravil. Omluva za chybu. Můžu poprosit k napěťovým vstupům bližší popis nebo ještě lépe obrazovku s problémem a popisem?

13

ale vdyť už jsem to sem dával i s popisem a obrázky.....

http://forum.merenienergie.cz//viewtopi … 2865#p2865

14

JJ, omluvám se. Už je toho na mě njk moc smile  Upravil jsem graf dle vašeho upozornění. Prosím o kontrolu jestli je to OK.

15

Na portále je teď info o upgradu a nesplněném očekávání zlepšení výkonu.
Už to sice v jiném vlákně zaznělo, ale nepomohla by výkonu agregace? (+možnost stáhnout archiv, nicméně z něj by se detailně nepočítalo nic).
Moje představa:
Detailní průběh po 15 minutách - max. 14 dnů dozadu
Celková suma za dny - cca 60 dnů dozadu
Celková suma za měsíce - 24 měsíců dozadu
I tak jsem to nadsadil pravděpodobně více, než někdo bude užívat - na jedno měřené místo tak připadne  1344 + 60 + 24 = do 1500 zaznamu, které se dále nebudou znatelně navyšovat.
Nehledě na zrychlení vykreslování a vypovídající hodnotu - zajímá-li mne spotřeba minulou středu, obvykle mě zajímá kompletní, nikoliv po hodinách.

16

Dokončil jsem načítání dat z archivu. Nyní jsou data starší 2 měsíců automaticky přesunuta do archivních tabulek. Aktuální data se načítají rychleji. Pokud zvolíte období starší 2 měsíců bude načítání trvat déle. Jde se i do archivu a tam už jsou miliony řádků.

Otestujte a případně napište zda je vše OK.

17

Dobrý den,
nefunguje mi export do .csv u dat starších než 1.6.2013. Když např. vyberu teploty v období 1.-31.5.2013 a kliknu na EXPORT, uloží se prázdný soubor (0B).