1

Téma: špatné přesměrování portu 80

Dobrý den všichni
Prosím o radu, nešťastnou náhodou (při pokusu o NAT na routeru) jsem si přesměroval port 80 na port 143 kde běží imap2. SDS MACRO reaguje na ping, dá se do něj přes port 8081 nahrát nový program, ale nedostanu se do něho žádným dostupným prohlížečem (IE, Firefox, Google Chrom). Dá se nějakým způsobem (třeba přes telnet) dostat do SDS a tuto moji nerozvážnost nějak napravit, nebo budu muset SDS poslat spět do fabriky. Možná bych se mohl pokusit o upgrade firmware, ale jednou jsem se o to pokusil a SDS-ko muselo jet poštou na výlet k panu Prejdovi :-)
Prosím o odbornou radu. děkuji

2

Re: špatné přesměrování portu 80

Zkuste zařízení "resetovat" do továrního nastavení pomocí propojky RSTD (na plošném spoji, zkratujte když je SDS vypnuté, držte zkratované, zapněte, počkejte 5 sec, vypněte SDS, odstraňte zkrat).

Nebo připojte SDS přímo kabelem ke svému PC, a pak se na port XYZ dostanete určitě...

Firmware update nastavení zachová, to tady nepomůže.
Každopádně i přesto si update udělejte, vždy je nutné udržovat SDS na nejnovější verzi (jsou tam opravy chyb, nové funkce).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Chtěl bych udělat ten reset, ale nemohu na desce najít  propojky RSTD. Po pravé straně nahoře jsou jumprové propojky, ale nemohu identifikovat které mám spojit. Prosím poraďte.
Propojení přímým kabelem nepomohlo, žádný prohlíčeč totiš nepustí port 143, tento je cráněn.

4

Dobrá rada nad zlato, propojku jsem za pomocí lupy s podsvětlením našel.
Strašně moc děkuji a jsem rád že mi MACRO zase běhá jak má.
Příště si dám velkého majzla na vyhrazené porty, ne všechny se dají použít k pokusničení. :-)
Řeším totiš problém, že můj zaměstnavatel filtruje porty na proxy serveru a já jsem se chtěl občas podívat "jak mě to svítí do panelů FVE". Zatím jsem objevil, že mi fuguje spolehlivě port 443 pro https.
Ještě jednou děkuji za okamžitou pomoc :-)